Brainport Industries Services

  • Hoge uptime en kostenbeheersing
  • Grip op assets met onze performance-as-a-service
  • Zorgen voor efficiënte digitalisering en maken impact door verduurzaming
Bis Team Trap 2

Onze asset engineers zorgen voor installaties alsof het hun eigen kind is

Of het nu om installaties, productiesystemen of automatisering gaat: onze professionals zorgen voor minder ongeplande downtime en hogere beschikbaarheid. Maar ze verlagen ook de onderhoudskosten, verminderen het verbruik van grondstoffen en onderzoeken hoe processen die zowel techniek- als mensintensief zijn efficiënter kunnen.

En dat is slechts een greep uit wat zij voor je doen. 

Hoe we dat noemen? Goed huisvaderschap. Want schakel je onze field service engineers in, dan kies je voor experts die niet alleen technisch sterk onderlegd zijn, maar ook gedreven zijn om jouw assetlandschap toekomstbestendig en rendabel te maken. Zij gaan met jou in gesprek om te zorgen voor proactief en optimaliserend onderhoud dat voldoet aan jouw verwachtingen.

Met asset management kom je niet pas in actie als er storingen zijn, je werkt proactief aan structureel onderhoud. Dat doe je over de gehele levenscyclus van de assets en het installatielandschap

Guojun Zhu
Strategic asset manager
Kom direct in contact met ons team!
Bis Team Zhu G 1

Jouw vaste asset-onderhoudsteam as-a-service

Schaarste aan goed onderlegde technische collega’s. Daar lopen talloze bedrijven tegenaan. Je kunt het jaarlijkse onderhoud uitbesteden. Of een storingsdienst oproepen wanneer een installatie of productielijn vastloopt. Maar dat betekent ook dat niemand jouw assets - en processen daaromheen - van binnen en van buiten kent. Gaat er iets mis, dan kan dat jouw processen behoorlijk verstoren. En onverwachte downtime en lagere prestaties kun je in deze competitieve markt niet veroorloven.

Met asset performance-as-a-service haal je periodiek asset engineers in huis die zich structureel ontfermen over jouw assets en stap voor stap zorgen dat jouw assetlandschap optimaal functioneert. Nu en in de toekomst. Met oog voor jouw wensen en voor verduurzaming. Want ook dat nemen onze engineers mee in het preventief onderhoud.

 

Veel op de werkvloer zijn om te zien hoe een installatie functioneert en of alles nog steeds in lijn is met mijn plannen en de verwachtingen en eisen van de klant. Dat vind ik belangrijk’

Dick Huysmans
Asset engineer gases

Brainport Industries Services

Onze Brainport Industries Services is ontstaan vanuit een dreamteam van professionals dat al tientallen jaren werkt aan het installatielandschap van ASML. Een dynamische en complexe hightech omgeving met een vereiste uptime van 99,8 procent zonder (veiligheids)incidenten. Daar hebben onze engineers hun strepen verdiend en hun diepgaande kennis en praktijkervaring opgedaan.

Omdat we zien dat veel organisaties worstelen met asset performance door de schaarste aan kennis en technisch personeel, hebben we Brainport Industries Services opgezet. Daarmee maken we onze kennis en kunde beschikbaar voor anderen. En willen we engineers opleiden tot goede huisvaders. Met dit team opereren we vanuit Brainport Industries Services op de Brainport Industries Campus in Eindhoven.

Voor wie is Asset Management Services?

Van het optimaliseren van productielijnen in een relatief kleine fabriek tot structureel onderhoud aan de immense hightechcampus van ASML in Veldhoven. Van logistieke centra tot foodplants en van gebouwbeheerssystemen tot datacentra. Onze field service engineers zien overal een uitdaging in. De grootste gemene deler van alle organisaties waar we aan de slag gaan? Tekort aan technisch personeel en assets die technologisch steeds complexer worden.

Asset performance in de praktijk

We kijken daarom niet alleen naar fysieke assets, maar werken ook mee aan automatisering om zo processen te optimaliseren. Zo verhielpen we een steeds terugkomende storing aan een productielijn met een specifiek softwareplatform. Steeds opnieuw raakte een batch verstoord. Wat bleek? Operators konden te weinig zien in het softwaredashboard waardoor ze niet op tijd konden ingrijpen. Doordat ze nu digitaal meekijken, komen alle batches volgens alle richtlijnen de productiemachine uit.  

 

 

 

Onze dienstverlening kan worden ingezet in de engineeringsfase, realisatiefase, commissioningfase en beheersfase van proces- en gebouwgebonden installaties, waarbij het maximale rendement wordt behaald als er gestart wordt in de engineeringsfase. Meer dan 75% van de beheerkosten worden in dit stadium bepaald!

 

Asset Life Cylce

Maak kennis met ons

Heb je een vraagstuk of wil je meer weten over wat ons team kan betekenen? Neem dan gerust contact op via brainportindustriesservices.nl@equans.com.

 

Brainport Industries Services

Asset engineering

Neem contact op:

Brainport Industries Services

Asset engineering