CID seminar Continuïteit van je IT/OT-omgeving

Cybersecurity Mens

 

Hoe zorg je voor continuïteit van je IT/OT-omgeving? Ontdek het op 24 oktober 2023!

 

Wat komt er vanaf 2024 op je af op het gebied van Cybersecurity, Infrastructure en Datacenter? En waarop moet je nu al inspelen? Na ons seminar op 24 oktober heb je inzicht in de nieuwste trends, strategieën en best practices op het gebied van cybersecurity, certificeringen, het beheren van OT/IT netwerken en meer.

Op dinsdag 24 oktober 2023, van 12.00 tot 18.00 uur in Beachclub Degreez te Panheel, brengen we de toekomst van IT naar vandaag.

Tijdens het seminar brengen we de vaak technische uitdagingen terug naar actiepunten die je bestuur zo op de agenda kan zetten.

Het seminar is dan ook een must voor directieteams en beslissingnemers die zich op algemeen niveau willen laten voorlichten over IT-ontwikkelingen en hoe zij deze voor zich kunnen laten werken. 

Deelname aan het seminar is gratis.

Op een rustgevende locatie, voorafgegaan door een heerlijke lunch en afgerond met een netwerkborrel, bestaat ons programma uit de volgende onderdelen:

Beachclub Degreez De

12:00 - 12:30 uur -Ontvangst

12:30 - 13:00 uur - Opening

Na de ontvangst trappen we de dag om 12:30 uur af met een welkomstwoord door Directeur CID, Patrick Keulen. Hij geeft daarbij een vooruitblik op het verloop van de dag en zijn visie op:

Samen voor een duurzame, veilige, digitale samenleving

In onze samenleving worden wij alsmaar meer ‘digitaal verbonden’. Het vraagt van IT afdelingen voortdurende doorontwikkeling. Hierbij is het van groot belang dat de veiligheid voortdurend meegewogen wordt in de uiteindelijke oplossingen. Equans zet te allen tijde veiligheid op 1. Dat geldt ook voor de digitale veiligheid van de mens en samenleving.

13:00 - 13:30 uur - Lunch

13:30 uur - Start deelsessies

De middag bestaat uit 3 breakout sessies, waarbij je telkens de keuze hebt uit 2 onderwerpen. De 3 sessies die je bij gaat wonen kun je aangeven in het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

13:30 - 14:10 uur - zaal 1

Bescherming tegen cyberaanvallen een onmogelijke taak?

Door Leon Gubbels - Hoofd Computer Emergency Response Team CERT te Parijs

Equans heeft met 90.000 medewerkers in meer dan 20 landen een behoorlijke digitale en fysieke footprint. Hoe groter deze footprint hoe meer mogelijkheden voor aanvallers en daarmee een grotere cyberdreiging. Tijdens deze interactieve sessie neemt Leon Gubbels je mee in de maatregelen die Equans neemt om zich te wapenen tegen deze aanvallen en continue cyberdreigingen. Welke proactieve- en reactieve maatregelen kan een Enterprise organisatie nemen? Is dit geen onbegonnen werk? Wat doe jij al en kunnen we van elkaar leren? Kortom, een kijkje in de keuken bij Equans op het gebied van cyberdefense waarbij interactie centraal staat.

13:30 - 14:10 uur - zaal 2

Netwerkmanagement: Veilig netwerk nu en in de toekomst

Door Sander Wolfs - Stakeholder Infrastructure CID / Patrick Groot Nuelend - Head of Vertical Markets and Stategy EMEA Extreme Networks

IT infrastructuren zijn meer dan technologie. Zij dragen bij aan de menselijk interactie, het produceren van goederen en het veiligstellen van de 'bedrijfskroonjuwelen'. We gaan er vanuit dat het altijd werkt en beschikbaar is. Net als water uit de kraan!

Equans maakt deze IT infrastructuren simpel, flexibel en veilig om te gebruiken met behulp van de nieuwste technologieën.

14:20 - 15:00 uur - zaal 1

Het beschermen van je kroonjuwelen

Door Ivo Römgens - Consultant CID

Cyber security is een voortdurende inspanning. Organisaties moeten voortdurend hun systemen en netwerken bewaken, dreigingsinformatie bijhouden en aanpassingen aanbrengen waar nodig. Aan de hand van de cyber security lifecycle neemt Ivo jullie mee in een van de meest urgente en voortdurende uitdagingen waarmee organisaties wereldwijd worden geconfronteerd: ‘het beschermen van hun kroonjuwelen tegen cyber security risico’s’.

Deze cyber security lifecycle maakt o.b.v. een aantal fasen de complexiteit van cyberbeveiliging begrijpelijk.

14:20 - 15:00 uur - zaal 2

Bright

Door Roy Wenders - Bright / Alain Schoenmakers - IoT consultant

Met Equans' modulaire cloud dienst ontzorgen wij bij data collectie, opslag en visualisatie van informatie uit verschillende bronnen; zoals IoT-sensoren en cloud integraties. Met Bright krijg je niet alleen relevante data toegespitst op jouw organisatie, maar kom je ook sneller tot de juiste beslissingen. Ontdek meer over DataCollector, Cloud connector, DataHub IoT platform en de schaalbare interactieve visualisatie laag van Bright.

15:10 - 15:50 uur - zaal 1

“Security is better when it’s built in, not bolted on” – Stephen Yu

Door Jordy Mullers - CISO MBU Nederland, Zwitserland en MBU Centraal Europa

Deze presentatie belicht de cruciale rol van cybersecurity in projecten waar operationele technologie (OT) centraal staat. We onderzoeken de specifieke uitdagingen en bedreigingen die OT-omgevingen kunnen treffen en presenteren effectieve strategieën om deze risico's te beheersen.

Ontdek hoe het beschermen van OT-systemen essentieel is voor de continuïteit en veiligheid van industriële en kritieke infrastructuren. De strategie om waarde te creëren met cybersecurity staat centraal. We gaan dieper in op hoe organisaties cybersecurity niet langer als een kostenpost kunnen beschouwen, maar als een middel om voordeel te behalen.

Leer hoe een doordachte aanpak van cybersecurity kan bijdragen aan het versterken van merkreputatie, klantvertrouwen en operationele efficiëntie, en zo een tastbare waarde voor het bedrijf kan opleveren.

Een boeiende casestudy illustreert hoe Equans' cybersecurity-maturiteit een cruciale rol speelde bij het veiligstellen van een concessie voor elektrische voertuiglaadstations in Amsterdam.

15:10 - 15:50 uur - zaal 2

Certificeringen / NIS 2

Door Koen Mathijs - Business Unit Manager bij Brand Compliance

Door het verkrijgen van de benodigde keurmerken en/of certificeringen behalen organisaties het gewenste niveau van betrouwbaarheid, professionaliteit en kwaliteit. Hiermee stralen organisaties naar haar klanten en leveranciers uit dat zij prettig zaken met hen kunnen doen.

Hoe wordt je organisatie bijvoorbeeld compliant voor de aanstaande aangescherpte Europese richtlijn NIS 2 voor cybersecurity?

Richard van Hooijdonk

16:00 - 17:00 uur

Trends

Wij sluiten deze middag gezamenlijk af met een inspirerende sessie van trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk.

Als internationaal keynotespreker, trendwatcher en futurist neemt hij je mee naar een inspirerende toekomst waarin leven, werken en ondernemen totaal anders zijn dan wat we nu kennen. Meer dan 550.000 mensen wereldwijd hebben de inspiratiesessies van van Hooijdonk inmiddels bijgewoond en ook wordt hij vanwege zijn expertise veel gevraagd voor radio- en televisieprogramma’s.

 

17:00 - 18:00 uur - Borrel

Nog even wat meer op de inhoud van die ene sessie ingaan? Of gewoon nog even lekker van de omgeving genieten? Blijf gezellig hangen voor de borrel na afloop en laat alles even bezinken onder het genot van een hapje en een drankje. 

Keuze van 3 sessies gemaakt? Dan staat je een middag vol eyeopeners en praktische handvatten te wachten!

We zien je graag op dinsdag 24 oktober.

Schrijf je nu in als continuïteit van je IT-omgeving een must is