Liander gunt langjarig contract aan Equans

  • Duurzame Energie & Netten
Stroomkast Liander Dronten 12

Net nieuw en al wereldberoemd

Bekijk onze nieuwe reclamecampagne

Bekijk het hier!

Het elektriciteitsnet

Netbeheerder Liander heeft na aanbesteding een langjarig contract gesloten met drie aannemers. Heijmans, Equans en Van den Heuvel gaan de komende tien jaar in opdracht van Liander vervangings- en uitbreidingswerkzaamheden uitvoeren aan circa 4.500 middenspanningsruimtes, verdeeld over drie regio’s in het verzorgingsgebied van Liander. De totale contractwaarde van de gunning is 140 miljoen euro.

 

  • 2020-2029
  • Liander

Samen werken aan de toekomst

De overgang van fossiele naar duurzame energie vraagt veel van het elektriciteitsnet. Er komen steeds meer windmolens en zonneparken bij. De komende jaren zal het elektriciteitsverbruik gaan stijgen als gevolg van de dalende vraag naar aardgas. Hierdoor groeit het werkpakket van Liander. De netbeheerder heeft er daarom voor gekozen een deel van de werkzaamheden uit te besteden aan drie gespecialiseerde aannemers.

1.350 installaties per gebied

De drie aannemers krijgen ieder een eigen gebied om te werken in opdracht van Liander. Zo gaat Equans aan de slag in Friesland, Flevoland en een klein deel van Gelderland, Heijmans werkt in Noord-Holland en een deel van Zuid-Holland en Van den Heuvel gaat werkzaamheden uitvoeren in Gelderland. Ieder gebied telt minimaal 1.350 middenspanningsruimtes. Dit zijn installaties die onderdeel uitmaken van het elektriciteitsnet. Vanuit deze ruimtes gaat bijvoorbeeld elektriciteit richting woningen en bedrijven.

De komende tijd bereiden de drie partijen zich samen met Liander voor op hun nieuwe werkpakket. Veel middenspanningsruimtes moeten komende jaren worden vervangen en uitgebreid. Vanaf oktober 2020 zullen de aannemers de eerste werkzaamheden gaan uitvoeren in opdracht van de netbeheerder.

Meer weten over Duurzame Energie & Netten
Monteur Techniucs Elektriciteitshuisje Liander Dronten 9 (1)

De energietransitie brengt de komende decennia zoveel extra werk met zich mee, dat we actief zoeken naar slimme manieren van samenwerken om de energietransitie te kunnen realiseren. Ik ben trots op deze bijzondere samenwerking.

Marlies Visser
Directeur Operatie Liander
Liander Header

Liander

Liander is een Nederlands nutsbedrijf dat het midden- en laagspanningselektriciteitsnet en het hoge en lagedruk gasnet in een deel van Nederland beheert. Liander N.V. is de grootste netbeheerder in Nederland. Liander N.V. beheert het energienetwerk in de provincies Gelderland en Noord-Holland en in grote delen van Flevoland, Friesland en Zuid-Holland.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze samenwerking met Liander? Neem contact met ons op.