Instructie meterstanden doorgeven van Danfos / Diehl meter

Headerlegionella1440x680gespiegeld

Meestal lezen wij de meterstand op afstand voor je uit en hoef je zelf niets te doen. Toch kan het zijn dat wij een keer vragen om jouw meterstand door te geven, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen. Daarom vertellen we je graag waar je jouw meter kunt vinden en hoe je de meterstand afleest.

Let op: deze instructie is geschreven voor een warmtemeter van het merk Danfos, Diehl en Sharky.

Locatie warmtemeter
De warmtemeter zit boven of in de afleverset (grijze box) van Equans. Zit hij in de afleverset? Dan kun je deze aflezen door de zwarte klep aan de bovenkant te openen. De afleverset vind je in de berging of meterkast in jouw woning.

Jouw meternummer controleren
Het meternummer is een 8-cijferige code. Aan dit nummer herkennen wij jouw meter. Om zeker te weten dat je de meterstand van de juiste meter aan ons doorgeeft, vragen wij je eerst het meternummer te controleren. Is deze gelijk aan het meternummer in ons bericht? Dan is het de juiste meter.

De meterstanden aflezen
Op jouw warmtemeter zit een knop. Met deze knop schakel je tussen verschillende weergegeven waardes op het display van de warmtemeter. De warmte-meterstand wordt weergegeven wanneer je de eenheid Giga Joule [GJ] ziet staan. De warmte-meterstand bevat 3 cijfers achter de komma, wij vragen je alle weergegeven cijfers te noteren op het (verhuis)formulier.

Vragen?

Heb je nog vragen? Onze Warmte-desk is op werkdagen tussen 08:00 en 18:00 uur bereikbaar via 088 484 0966 (lokaal tarief) of stuur een e-mail naar info@warmte.equans.nl.

Warmte van Equans

Servicedesk

Neem contact op:

Warmte van Equans

Servicedesk