Datacenters

  • Van ontwerp tot realisatie
LMP2001200027

Een goed functionerend, maximaal beschikbaar datacenter is onontbeerlijk voor continuïteit van uw bedrijfsvoering. Het loont dan ook te investeren in een betrouwbaar datacenter. Tegelijkertijd is een datacenter vaak een forse kostenpost, vanwege de investering en hoog energieverbruik. Bovendien gaat de realisatie van een datacenter veelal gepaard met tijdsdruk. Equans kent het spanningsveld tussen een strakke oplevertermijn, de prestatie van een datacenter en de uitdaging van het beperken van energieverbruik- en kosten als geen ander.

IT-equipment draait bij gratie van een constante stroomtoevoer. Eén seconde zonder en alle data is weg. Dankzij onze ruime ervaring met het ontwerpen, bouwen en beheren van datacenters, zijn wij in staat bedrijfszekerheid te combineren met duurzame technologie en kostenbesparing.

Neem vrijblijvend contact op
LMP2001200023

Ontwikkeling, bouwen en beheer

Bij Equans zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen, inkopen, realiseren en de commissioning van datacenters. Zowel bij nieuwbouw als voor renovatie van bestaande datacenters. Onze specialisten beschikken over de laatste kennis van duurzame techniek en hebben ruime ervaring met industriële kwaliteitsnormen en procescontrole. Niet voor niets hebben wij al een lange staat van dienst in het ontwerpen, bouwen en beheren van betrouwbare datacenters, zowel in Nederland als daarbuiten. We hebben ruim 250.000m² datacenterfaciliteiten gerealiseerd.

IT dienstverlening

Naast het bouwen, ontwikkelen en beheren van datacenters bieden we meer datacenter gerelateerde dienstverlening aan. Ontdek hieronder wat we nog meer te bieden hebben.

Je huurt opslagruimte en wij zorgen voor optimale beveiliging, hoge beschikbaarheid en energie-efficiency in onze eigen TIER III datacenters.

Jouw infrastructuur is betrouwbaar, veilig, beschikbaar en bovendien schaalbaar en up-to-date.

Je bent optimaal beveiligd tegen cybercrime door onze aandacht voor techniek, mens en beleid.

De flexibele oplossing voor veilige en lokale opslag van data

De mogelijkheden van Equans

Wij denken op alle vlakken met je mee hoe we de kosten zoveel mogelijk kunnen beperken. Wij staan bijvoorbeeld ook open voor een samenwerking in moderne contractvormen, zoals directieleveringen en volledige openboekcontracten. Vanuit een dergelijk contract hebben wij bij één van onze voornaamste opdrachtgevers circa 7% weten te besparen, zonder verhoging van de risico’s.

(Deels) uitbesteden exploitatie datacenter
Je kunt er ook voor kiezen het onderhoud en/of de exploitatie van jouw datacenter deels of geheel aan ons uit te besteden. Vanzelfsprekend blijf je in control en maken we gezamenlijk afspraken over de geëiste prestaties. Met behulp van onze webapplicatie heb je altijd de gelegenheid de prestaties van zowel het datacenter als van ons op de voet te volgen. Zo is voor u altijd inzichtelijk of de gezamenlijk afgesproken SLA’s waargemaakt zijn.

Uw datacenter altijd beschikbaar
Mede door onze kennis en ervaring, maar vooral door het uitgekiende op maat gemaakte ontwerp- en beheerplan, kun je ervan op aan dat je altijd op jouw datacenter kunt rekenen. Gegarandeerd.

Meer weten over de mogelijkheden van Equans?

Digitalisering Sdo

Meer weten?

Leg contact met een specialist!

Bas Smit

Technical Manager Datacenter Solutions

Neem contact op:

Bas Smit

Technical Manager Datacenter Solutions