21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Van netcongestie naar ruimte voor je ambities

Het Nederlandse elektriciteitsnet staat steeds meer onder druk. Netproblemen ontstaan enerzijds door de toename van duurzame energiebronnen, anderzijds door verduurzaming van warmtevoorziening en/of mobiliteit en uitbreiding van bedrijfsactiviteiten. Hierdoor kan er file op het net ontstaan; netcongestie. Verduurzamingsinitiatieven komen daardoor abrupt ‘on hold’ te staan. Dit kan verduurzaming, groei of uitbreiding in de weg staan. Herkenbaar?

Heb je ambities om te verduurzamen of uit te breiden of zelfs nieuwbouwplannen? Wil je vooruit met je bedrijf, maar loop je tegen een overbelast net aan? Wacht niet langer tot de netbeheerder het net uitbreidt. Wij bieden een breed scala aan oplossingen voor jouw energie-uitdagingen, waarbij je kan rekenen op beschikbaarheid, flexibiliteit en continuïteit. Op elk moment.

Ons dienstenpakket omvat onder andere diverse batterijopslagmogelijkheden, het inzetten van zon- en windenergie, slimme aansturing en integrale energiesystemen. Kortom, wij hebben altijd een antwoord op jouw energie-uitdaging. We helpen je daarin graag vooruit!

Meer weten? Neem contact met ons op over de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Heb jij een uitdaging op het gebied van netcongestie?

De PowerBooster is één van de oplossingen wanneer je een ad hoc of tijdelijke energie-uitdaging hebt; deze innovatieve modulaire installatie overbrugt een periode van netcongestie. Een effectieve combinatie van een batterij, zonnepanelen, slimme aansturing en indien nodig een generator.

In de video zie je over hoe wij zelf de PowerBooster hebben ingezet op locatie Hoogtij in Zaandam toen wij meer energie-capaciteit nodig bleken te hebben bij het realiseren van nieuwbouw.

PowerBooster. Altijd energie, altijd door!

De batterij zet alle elektriciteitsstromen optimaal in. De generator gaat alleen aan als je langdurig veel energie nodig hebt. En de slimme aansturing zorgt voor een juiste balans. Het effect? Elektriciteitstekorten worden voorkomen en jouw bedrijfsprocessen gaan ongestoord door. Precies wat je nodig hebt.

  • Dé oplossing voor afnamecongestie van jouw bedrijf
  • Extra capaciteit: 500 kW tot 5 MW
  • Overbrugging voor minimaal 2 jaar
  • Duurzaam & betrouwbaar
Equans Powerbooster Visual

Hoe gaan wij te werk?

Wij maken energiestromen- en behoeften inzichtelijk, halen het maximale uit energiesystemen en brengen gegarandeerd beschikbare capaciteit. Op maat gemaakt naar jouw behoefte. We hebben alles in huis om jouw bedrijf en processen in beweging te houden én je ambities de ruimte te geven.

Stap voor stap naar zekerheid
Inzetten wat jij en je bedrijf écht nodig hebben, daar gaat het om. Onze experts kijken daarom
naar het bredere en volledige plaatje: We onderzoeken of het probleem dat je aanstipt batterij zorgt bovendien voor een minimaal brandstofverbruik. De PowerBooster is onderdeel van jouw totale energiemanagement. Daarin staan jouw bedrijfsprocessen natuurlijk voorop. Ons team van experts speelt in op jouw processen; we denken mee over optimalisatie en bekijken waar het duurzamer en slimmer kan. En we zetten de data uit de oplossing in om zo nog meer ruimte te maken voor jouw ambities.

Beproefd concept, oplossing op maat

Jouw energiebehoefte versus het moment van netcongestie: elke situatie is anders en specifiek. Daarom zijn de inrichting en inzet van de PowerBooster altijd maatwerk. Daarbij zoeken we voor de juiste balans en kiezen we voor de duurzaamste oplossing: eerst de eigen energievoorziening (zonne-energie, windenergie), dan uit het net. En als het echt niet anders kan, zetten we een generator in. De optimale inzet van de batterij zorgt bovendien voor een minimaal brandstofverbruik.

De PowerBooster is onderdeel van jouw totale energiemanagement. Daarin staan jouw bedrijfsprocessen natuurlijk voorop. Ons team van experts speelt in op jouw processen; we denken mee over optimalisatie en bekijken waar het duurzamer en slimmer kan. En we zetten de data uit de oplossing in om zo nog meer ruimte te maken voor jouw ambities.

 

Onze aanpak in 3 stappen

Maatwerk-oplossingen vragen om een slimme en doeltreffende aanpak. Dat doen we samen in 3 stappen.

Blok Stap 1

Stap 1: Bepalen verbruiksprofiel

Ken je jouw exacte verbruiksprofiel? We maken het inzichtelijk. We analyseren de netsituatie, processen, assets en verbruik. Daarnaast meten en berekenen we hoe groot jouw vermogenstekort en energiebehoefte zijn. Nu en in de toekomst.

Blok Stap 2

Stap 2: Configuratie bepalen & doorrekenen

We bekijken welke configuraties (oplossingen en varianten) aansluiten op de behoeften en processen. De investering, operationele kosten en rendement worden berekend en gepresenteerd.         

 

Blok Stap 3

Stap 3: Samen kiezen & uitvoeren

We kiezen de oplossing die 100% aansluit op jouw behoeften, budgetten en ambities. We bepalen het gewenste level van onze dienstverlening en service; van samen doen tot compleet beheer, bewaken en aansturen.

Andere toekomstbestendige oplossingen

Naast de PowerBooster bieden we nog meer concrete oplossingen:

Slimme netten voor de opwekking van duurzame energie. Het gaat om oplossingen waarin de opwekking wordt geclusterd achter één aansluiting van de netbeheerder. Het doel daarbij is om de opgewekte energie in balans terug te leveren naar het net zodat het lokale net minder of niet wordt belast. Dat kan in de vorm van een gesloten distributiesysteem of via cable pooling. Via een directe lijn is ook aansluiting mogelijk achter de meter van een grootverbruiker.

 

Lees meer over Smart Grid Flevoland, het private net van Equans.

Slimme decentrale energiesystemen waar lokaal duurzame energie wordt geproduceerd, opgeslagen en toegepast. Deze systemen kunnen toepassingen vinden op bedrijfsterreinen, in mobiliteit en transport, in gebouwen en voor de industrie. Het doel is om lokale opwek, opslag en het gebruik van energie lokaal in evenwicht te brengen om zo de power te boosten door extra capaciteit te creëren en de afhankelijkheid van het lokale net te verminderen.

 

Lees meer over onze rol binnen Renewable Energy Hub Flevoland.

Een oplossing die opwek en afname zo veel mogelijk in balans kan brengen en daarmee pieken en dalen in vraag en aanbod voorkomt. Perfect toepasbaar om extra capaciteit te ontsluiten en kan ook een bijdrage leveren aan de energie-onbalansmarkt.

 

 

 

 

 

Lees meer over onze oplossingen op het gebied van energieopslag.

Boost je energiecapaciteit

Neem contact met onze experts op voor een vrijblijvend gesprek over jouw situatie en mogelijkheden.

Snel samen aan de slag? Meer weten?

Meer informatie over de PowerBooster? Of nieuwsgierig naar andere mogelijkheden en oplossingen voor een optimaal energiemanagement? Neem contact op met onze experts. Ons team staat voor je klaar!

Neem contact op: