21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Equans en FinCo Fuel werken samen aan Nederlandse elektrificatie

23 december 2021

De best mogelijke energiemix. Equans en FinCo Fuel, een onafhankelijke leverancier van duurzame brandstoffen, gaan een driejarige samenwerking aan. Het doel is om de e-mobiliteit in Nederland verder te stimuleren.

Verdere vergroening van de transportwereld
Elektrisch vervoer speelt een belangrijke rol in de vermindering van de CO2-uitstoot en de verbetering van de luchtkwaliteit. Het aantal elektrische en plug-in elektrische voertuigen op de Nederlandse wegen groeit dan ook gestaag. Met vloeibare brandstoffen valt nu en in de toekomst nog veel duurzame winst te behalen, maar wij kijken graag verder. Ook andere energiedragers zijn nodig om de transportwereld zoveel mogelijk te vergroenen.

De samenwerking biedt ons de kans om daaraan bij te dragen. Niet alleen kunnen we op deze manier onze kennis uitwisselen: Equans over de elektrische energiemarkt en FinCo Fuel over de wet- en regelgeving Energie voor Vervoer en de ontwikkelingen daarbinnen. Ook leidt de verbintenis tot goede tarieven voor EV-rijders die gebruik maken van de laadinfrastructuur van Equans en onze klanten waaronder provincies en bedrijven. Daardoor wordt de transitie naar steeds meer elektrisch rijden gefaciliteerd.

Een aantrekkelijke combinatie
‘FinCo Fuel is trots om op deze manier bij te dragen aan de verduurzaming van het Nederlandse transport,’ zegt Pieter Peeters, CEO van FinCo Fuel Nederland. ‘Onze alliantie met Equans past bij FinCo’s visie op de energietransitie: er is niet één oplossing voor het verduurzamen van de transportsector, je moet gaan voor de best mogelijke combinatie van groene energiedragers. Dat betekent dat je naast vloeibare low-carbon brandstoffen ook kijkt naar, zoals in dit geval, elektrisch rijden.’

Ook Ralph van Moorsel, directeur Duurzame Energie & Netten bij Equans, is blij met de samenwerking. ‘De kennis, creativiteit en doenersmentaliteit van FinCo Fuel sluiten naadloos aan bij Equans’ missie om samen te werken aan een duurzaam en bereikbaar Nederland’ zegt hij. ‘FinCo Fuel laat hiermee zien de kansen die de energietransitie biedt serieus te nemen, net als wij’.