ASVZ verduurzaamt dankzij centraal gebouwbeheerssysteem

  • Verduurzaming is al een onderdeel van een meerjarenprogramma sinds 2014
  • 40 gebouwen in 1 gebouwbeheerssysteem
ASVZ Vooraanzicht Touwbaan Sliedrecht 06 05 2019 0381

Met het verduurzamen van de technische installaties in hun gebouwen zet ASVZ binnenkort de laatste stap in hun meerjarenprogramma dat zij in 2014 samen met Equans startte. De zorgorganisatie wilde meer inzicht in en beter beheer van de installaties op al hun locaties. Door verschillende overnames van bestaande gebouwen en realisatie van nieuwbouwlocaties door ASVZ ontstond er namelijk een versnippering van de gebouwbeheersystemen.

  • Zuid-Holland
  • 2014 - heden
  • ASVZ
Asvz Gbs

De eerste stap

De eerste stap in het meerjarenprogramma bestond uit het opzetten van een centraal gebouwbeheersysteem door Equans. Deze is als eerste gemigreerd op de hoofdlocatie in Sliedrecht. Vervolgens heeft Equans op basis van deze standaard alle bestaande gebouwbeheersystemen in o.a. Leerdam en Rotterdam omgezet. Ook de systemen van de nieuwe locaties in o.a. Rotterdam en Hoogvliet zijn op basis hiervan gerealiseerd. Inmiddels heeft Equans met succes de systemen van ruim 40 gebouwen opgenomen in het centraal gebouwbeheersysteem. Dit systeem zorgt voor beter inzicht in de technische installaties, het optimaliseren van beheer en onderhoud hiervan en dus een tijd- en kostenbesparing.

Verduurzamen van locaties

Equans is nu begonnen met de volgende stap: het verduurzamen van de gebouwen op de verschillende locaties op basis van verzamelde data uit het centraal gebouwbeheersysteem. Deze worden voorzien van warmtepompen, nieuwe luchtbehandelingssystemen, zonwering en zonnepanelen. Ook zijn bestaande technische installaties geoptimaliseerd door het wijzigen van kloktijden en temperatuurinstellingen op basis van gebruik en bezetting. Hierdoor kan ASVZ haar gebouwen verder verduurzamen de komende jaren en voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

Over ASVZ
ASVZ biedt vanaf diverse locaties zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. Dat kunnen (jong)volwassenen, ouderen, kinderen of gezinnen zijn. Meer dan 5000 medewerkers zetten zich samen met ruim 2300 vrijwilligers in voor ongeveer 6000 cliƫnten in Zuid-Holland en West-Brabant.

Asvz Pexels Matthias Zomer 339620

Meer weten?

Neem contact op met Jan om meer te weten te komen over dit project.

Jan van Eijk

Contractmanager

Neem contact op:

Jan van Eijk

Contractmanager