Commercial Real Estate

  • Duurzaamheid & circulariteit
  • Wendbaarheid & waarde-optimalisatie
  • Beheer & onderhoud
Header1 2560X1600

Verduurzamen, wendbaar maken & beheren van commercieel vastgoed

Van de commerciële vastgoedmarkt wordt waarde-optimalisatie, verduurzaming, wendbaarheid en circulariteit gevraagd. Maar bovenop moeten gebruikers maximaal kunnen excelleren in een omgeving waar zij zich goed, gezond en veilig voelen

Een kantoorgebouw is niet langer alléén een plek waar mensen werken: gebouwen zijn steeds vaker social hubs waar werk, gezondheid, recreatie en functionaliteit samenkomen. Juist nú is het belangrijk om over de duurzame toekomst van de vastgoedmarkt na te denken. Een toekomst waar bovenstaande punten langdurig tot hun recht komen.

Equans biedt oplossingen voor vraagstukken in de vastgoedmarkt op het gebied van:

  • Kosten- én energiebesparende maatregelen
  • De toenemende vraag naar wendbare en duurzame kantoorhuisvesting
  • De nieuwe manier van werken
  • Het well-being van gebouwgebruikers
  • Het gebouw van de toekomst

De toekomst van zakelijk ontmoeten

Samen met en voor klanten werkt Equans aan mogelijkheden om de waarde van het vastgoed te maximaliseren, door te verduurzamen en door de klant- én de gebruikersbehoeftes centraal te stellen. Goede voorbeelden zijn combinaties van kantoren, horeca en wonen, maar ook ‘co-working spaces’ en ‘Office Furnishing As a Service’. Deze flexibele kantoorconcepten zorgen ervoor dat vaste lasten dalen en jij - dankzij de flexibele vastgoedschil - snel inspeelt op veranderingen. Het resultaat? Grip op kosten en flexibele huisvesting.

Samen de zakelijke vastgoedmarkt veranderen

Equans neemt de leiding in duurzame verandering van de zakelijke vastgoedmarkt. Wij ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden energie-neutrale gebouwen, schaalbare infrastructuren en duurzame gebiedsoplossingen voor onze klanten. Zonder de wensen van de gebruiker uit het oog te verliezen. We dragen graag ons steentje bij aan een duurzame toekomst.

Samenwerken Handen Op Elkaar

Is jouw gebouw toekomstproof?

Stel jezelf de vraag; Hoe ziet een duurzame toekomst van ons gebouw eruit? Dit zijn onze oplossingen.

Je wilt bijdragen aan een kwaliteitsverbetering van vastgoed in combinatie met een verlaging van de vaste kosten. Wettelijke verplichtingen gaan de komende jaren leiden tot verdere verduurzaming van de vastgoedmarkt. Vanaf 1 januari 2023 is energielabel C verplicht voor de meeste kantoren in Nederland. Uit cijfers blijkt dat ruim de helft van de Nederlandse kantoren nog geen energielabel C heeft. Stel jezelf daarom de vraag: hoe ziet een duurzame toekomst van ons gebouw eruit?

Door oog te hebben voor de toekomst, voorkomen we onverwachte uitval of kosten. Onze experts houden bij het ontwerp en bouwen van installaties al rekening met de exploitatie. Zo kiezen we voor materialen die in de onderhoudsfase makkelijk zijn aan te vullen of plaatsen we opnameapparatuur om een installatie te monitoren. Op die manier leveren investeringen in toekomstbestendig gebouwbeheer aan de voorkant, aan de achterkant besparingen op.

Digitalisering

Smart: Inzicht in energiedata

Hebben jullie inzichten in jullie energieverbruik? Zijn jullie compliant? Heeft jouw organisatie duurzame ambities? Equans heeft een methode ontwikkeld waar real-time energiemonitoring bijdraagt aan de energiedoelstellingen van jouw organisatie, genaamd Smart O&M. Daarmee voorkom je onnodig hoge kosten, voldoe je aan wet- en regelgeving en kun je verduurzamen.

Daria Shevtsova K Rybedevdw Unsplash

Mind Your Office

Je wilt energie besparen mét behoud van tevreden huurders en gebruikers. Equans werkt aan de transitie naar een gebouw van de toekomst. Met ‘Mind Your Office’ biedt Equans een modulaire dienst: deze oplossing transformeert jouw commercieel vastgoed tot een nieuwe werkelijkheid waarin de wensen van de gebruikers centraal staan. Samen doorlopen we een stappenplan.

Een gebouw dat de gebruiker centraal stelt. Zo haal je het beste uit je mensen en organisatie. Equans zoomt in op de effecten van gebouwen op de menselijke gezondheid. Comfort – nog specifieker thermisch comfort – beïnvloedt de productiviteit van jouw medewerkers. Equans heeft een online tool ontwikkeld om snel inzicht te krijgen in de meest effectieve en efficiënte werkomgeving en bijbehorende faciliteiten voor jouw organisatie.

Fiberunlimited Innovatie Was Nog Nooit Zo Belangrijk2

Nieuwste klantoplossingen gebouwde omgeving

We blijven innoveren! Hier vind je een selectie van onze nieuwste klantoplossingen voor gebouwen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kantoor?

Energielabelplicht voor kantoren

Per 1 januari 2023 is een energielabel C of hoger verplicht voor alle kantoorgebouwen. Daarnaast groeit de onzekerheid over de beschikbaarheid van gas en de komst van een CO2-belasting. Vanuit Equans bekijken we dit met een integraal plan van aanpak. Dit is de enige manier om op de korte termijn je energierekening in de hand te houden én op de langere termijn te blijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. En dit doen we kostenneutraal zonder grote investeringen. 

Lees meer over slim verduurzamen in onze whitepaper "Je energierekening verlagen én je energielabelplicht op orde".

Download de whitepaper over de energielabelplicht
Modern Gebouw Met Ramen Geopend

Wij zijn aangesloten bij

Om jouw duurzame ambities voor toekomstbestendig vastgoed te behalen, zijn energie-neutrale gebouwen, schaalbare infrastructuren en duurzame gebiedsoplossingen nodig. De dienstverlening van Equans – van advies tot realisatie en exploitatie – helpt de commerciële vastgoedmarkt te verduurzamen. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst.

Neem contact op: