Naar 2.400 publieke laadpalen in de gemeente Den Haag

Image Slider Laadoplossingen Den Haag

Bijdragen aan een duurzame stad

Den Haag is een van de 35 gemeentes die samen met 9 provincies en minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) het Schone Lucht Akkoord ondertekend heeft. De afspraak is om in 2030 50% gezondheidswinst te halen door schonere lucht ten opzichte van 2016. Wie binnenkort elektrisch gaat rijden en zijn auto niet op eigen terrein kan opladen, kan bij de gemeente een locatie voor een laadpaal doorgeven.

Gemeente Den Haag trekt geld uit voor extra laadpalen voor elektrische auto’s. In totaal komen er per jaar 300 laadpalen bij, waardoor het aantal binnen 4 jaar verdubbelt naar 2400. Wethouder Van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie): “Vieze lucht is ongezond, en veel verkeer op benzine of diesel veroorzaakt vieze lucht in onze stad. Daarom maakt het stadsbestuur schoner vervoer, zoals het OV, lopen, fietsen en schoon autoverkeer makkelijker.”

  • Den Haag
  • 2020
  • Gemeente Den Haag
img_20190812

Verdubbeling aantal laadpalen

Er zijn nu ongeveer 1200 laadpalen - goed voor 2400 laadplekken - en 4 snellaadstations in Den Haag. Onderzoek laat zien dat de stad koploper is qua laadmogelijkheden, en de stad wil dat blijven. Doordat veel Hagenaars de overstap maken van een benzine- of dieselauto naar een elektrische auto, groeit de vraag naar laadplekken. Met de verdubbeling van het aantal laadpalen kan er aan de vraag voldoen worden. Voor het versneld aanleggen van de Laadpalen sloot de gemeente een contract af met Equans. Zij gaan de palen plaatsen en beheren. Ook komt er een nieuwe milieuzone, zodat alleen schonere auto’s de hele stad in mogen.

Leefbaarheid én bereikbaarheid in steden

“De samenwerking met Den Haag ligt in lijn met onze ambitie om met slimme mobiliteitsoplossingen de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden terug te dringen. Wij combineren onze ervaring en expertise op gebied van elektrisch vervoer om zo bij te dragen aan de leefbaarheid én bereikbaarheid in steden. Samen met de gemeente en onze partners versnellen we de realisatie van een goed laadnetwerk in Den Haag en leveren we een bijdrage aan schoon vervoer. Equans zal het beheer van de huidige laadstations verzorgen en de komende vier jaar meer dan 1000 nieuwe laadpunten plaatsen samen met onze partner Ecotap. Daarnaast zal Equans groene energie leveren aan de e-rijders.”

Lees meer over publieke laadpalen