Capaciteitsuitbreiding tank terminal van Rubis Terminal

Rubis Terminal Luchtfoto 2019 1440X720

Het Franse op- en overslagbedrijf Rubis Terminal heeft haar tankcapaciteit in de Rotterdamse haven vergroot. Met hulp van Equans werd de terminal het afgelopen jaar uitgebreid met 31.500 m3 aan opslagcapaciteit in de vorm van vijftien nieuwe tanks. Daarnaast werd een dubbel truck verlaadstation en uitbreiding van de aanlegsteiger gerealiseerd.

Equans heeft met een totaaloplossing een belangrijk aandeel gehad in het resultaat. Met een multidisciplinaire aanpak was Equans verantwoordelijk voor de (detail) engineering, piping & mechanical en electrical & instrumentation.

  • Rotterdam
  • 2020
  • Rubis Terminal

Een flinke uitdaging, maar naar tevredenheid opgeleverd. In één jaar hebben we dit project in uitdagende omstandigheden weten te realiseren.

Eugene Leentjens
Project Manger Rubis Terminal

Rubis Terminal

Equans heeft met een totaaloplossing een belangrijk aandeel gehad in het resultaat. Met een multidisciplinaire aanpak was Equans verantwoordelijk voor de (detail) engineering, piping & mechanical en electrical & instrumentation.

Van begin tot eind
De uitbreiding van het tankpark en de relatie met Equans gaat echter verder dan een jaar geleden. Fase 1 van het zogenaamde RT2 project werd namelijk eind 2016 al opgeleverd. Niet geheel onbelangrijk volgens Leentjens: “Door de ervaringen in de eerdere fase van het project nam Equans een hoop kennis en ervaring mee. Met name de bekendheid met onze site en installaties is een echte meerwaarde geweest”.

Ook het vertrouwen in de betrokken medewerkers bleek een doorslaggevende factor te zijn. De samenwerking in de voorbereiding met kleine teams en korte communicatielijnen heeft destijds bij zowel Rubis Terminal als Equans een positieve indruk achtergelaten. “Ook in de uitvoering heeft Equans het laten zien. Het vakmanschap is van hoog niveau, de lijntjes zijn kort en op het gebied van veiligheid zijn ze uiterst scherp.”

Positief en constructief
De goede samenwerking tussen Rubis, Equans en andere contractors was van essentieel belang om het project te laten slagen. Toch ging het niet alleen om de noodzakelijke kennis en kunde. “In een project met deze omvang kun je niet zoveel in je eentje. De mensen in ons team beschikten over een kritische blik en het nodige positivisme. De issues die we afgelopen jaar zijn tegengekomen, hebben we gezamenlijk en in goed overleg opgelost.”

eugene leentjes

Meer weten?

Leg contact met een specialist!