Klaar voor de toekomst dankzij IAAS oplossingen

Datacenter Draas 1920 X 900

Vebego is voortdurend bezig met het innoveren van de schoonmaakbranche. Het bedrijf is bezig met Internet of Things oplossingen om hun werknemers efficiënter te laten schoonmaken, waardoor faciliteiten schoner en beter onderhouden zijn, wat leidt tot een betere leef- en werkomgeving. Maar om deze focus op innovatie en impact vast te houden heeft Vebego behoefte aan stabiliteit en continuïteit, zo ook voor de IT omgeving die in elke organisatie van steeds crucialer belang is. Om dat te bereiken heeft Vebego de juiste partners om zich heen verzameld: technologisch bedrijf Equans en cloud distributeur Uniserver.

Met de IaaS oplossing van Equans is de IT infrastructuur nu klaar voor de toekomst.

Lees meer over Infrastructure services
  • Maastricht
  • 2019
  • Vebego

Uitgaan van eigen kracht

De IT-infrastructuur is voor veel organisaties van kritisch belang. Hierop worden belangrijke applicaties gehost voor verschillende doeleinden. Onder andere de ERP-systemen en SAP-systemen zijn gehost in de datacenters van Equans, waarvoor Uniserver de IaaS dienstverlening verzorgt. Equans en Uniserver vertolken dan ook een strategische rol in de IT-omgeving van Vebego. En juist daar steunt Vebego op de flexibiliteit en het lokale karakter van beide partijen. Ook hier weerklinkt het familiare karakter van Vebego, waar langetermijnrelaties gebaseerd op vertrouwen de standaard zijn. En dus draait het project in de toekomst ‘gewoon’ in de Equans datacenters. 

Patrick Keulen, Manager Cybersecurity Infrastructure en Datacenter bij Equans: “Bij Vebego zit schoonmaken in het DNA, bij ons vloeit IT door het bloed. Om Vebego verder op weg te helpen adviseren wij over de beste IoT-vendoren, hoe je data veilig van A naar B brengt, wat te doen met de data en hoe ze de privacy kunnen waarborgen. Zo kan Vebego zich concentreren op het zo efficiënt mogelijk inzetten van IT om de schoonmaakdiensten te optimaliseren. Onze partner Uniserver ondersteunt ons daarin met een betrouwbare infrastructuur in de vorm van Infrastructure as a Service (IaaS).

Prettige samenwerking

Rogier Verberne, IT Director bij Vebego vertelt: “Wij zijn een echt familiebedrijf en focussen ons in alles wat we doen op de lange termijn. We zijn niet van korte klap, maar willen langetermijnrelaties aangaan met partijen die net zo in de wedstrijd zitten als wij. Die hebben we gevonden in zowel Equans als Uniserver. Het contract was begin 2019 na een samenwerking van vijf jaar ten einde. In principe hadden we de luxe van keuzevrijheid om dit elders onder te brengen. Dat was echter totaal geen onderwerp van gesprek. Equans hanteert hoge standaarden op het gebied van IT en is in staat te voldoen aan de hoge eisen die wij stellen aan een productieomgeving.” Rogier vertelt enthousiast over de samenwerking met Equans en Uniserver en vertrouwt op het advies van beide partijen. Rogier: “Ik vind het fijn dat beide partijen op het gebied van hosting de lead nemen, het is immers hun vak. Ik geef Equans en Uniserver daarom ook de vrijheid.”

Meer informatie over Infrastructure as a Service
vebego schoonmaak

Jack Bruijn, Key Accountmanager bij Uniserver: “De dienstverlening die Equans levert aan Vebego is gebouwd op onze infrastructuur, die we primair vanuit het datacenter van Equans in Maastricht-Airport leveren. Deze locatie is gekoppeld aan een volwaardige uitwijklocatie. Zo garanderen we optimale beschikbaarheid en hoeft Vebego zich geen zorgen te maken over een werkend en schaalbaar applicatieplatform. We denken mee over de koers die Vebego vaart en spelen daar op in. Wij zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de infrastructuur en de diensten, waarbij flexibiliteit en beschikbaarheid key zijn. Omdat wij dit gedeelte van de keten uit handen nemen voor onze partner kunnen zij zich richten op innovatie in de schoonmaakbranche. Door goed samen te werken kunnen we onze diensten nog beter afstemmen op de behoeften van Vebego, zowel vandaag als in de toekomst."

Alleen zo kan Vebego aan doelstellingen voldoen

Door te vertrouwen op de expertises van de partijen is Vebego in staat zich zoveel mogelijk te richten op het bijdragen aan het welzijn van 10 miljoen mensen. De innovatiekracht van Vebego zorgt ervoor dat werknemers steeds beter inzicht krijgen in waar er intensief schoongemaakt dient te worden en welke plekken minder aandacht vereisen. Dat leidt tot tijdswinst, minder overlast, minder overbodig werk en kostenbesparing. Dat is ook voor de klanten van Vebego een goede zaak. Vebego realiseert door met slimme oplossingen te werken betere kwaliteit tegen dezelfde kosten of dezelfde kwaliteit tegen lagere kosten. Door slimme innovaties in te zetten levert Vebego steeds meer toegevoegde waarde op het gebied van facilitaire dienstverlening. Rogier: “We gaan van break-fix naar predictive maintenance. Zo zit je nooit meer zonder wc-papier op het toilet en zijn wij steeds beter in staat om ons steentje bij te dragen aan een positievere maatschappij. De samenwerking tussen Vebego, Equans en Uniserver staat symbool voor de langetermijnfocus en de stevige relatie die het fundament vormt voor dit innovatieve project. Daar ben ik trots op en ik kijk uit naar de komende jaren.”

Logo Vebego

Over Vebego

In 1943 richtte Ton Goedmakers zijn bedrijf op om tewerkstelling in Duitsland te ontlopen. Hij overtuigde grote organisaties ervan dat ze het schoonmaakwerk beter konden uitbesteden, daar werd het beter en goedkoper van. En zo geschiedde. Ruim 75 jaar later heeft Goedmakers een schoonmaakimperium opgebouwd met ruim 35.000 medewerkers, 100+ bedrijven en één missie: bijdragen aan het welzijn van 10 miljoen mensen.

 

Meer weten?

Heb je een IT-vraagstuk waar je expertise bij kunt gebruiken? Of wil je meer weten over de mogelijkheden van IAAS oplossingen? Onze specialisten helpen je graag! 

Václav Volf

Salesmanager Cybersecurity, Infrastructure en Datacenter (CID)

Neem contact op:

Václav Volf

Salesmanager Cybersecurity, Infrastructure en Datacenter (CID)