WTC Amsterdam verduurzaamt met integraal gebouw-managementsysteem

Wtcamsterdam Klein 20

Vanuit een duidelijke visie is in 2015 is gestart met het opzetten van een integraal gebouwmanagementsysteem. Doel om vanuit verschillende autonome systemen tot een integraal platform te komen, welke het comfort verbeterd, het energieverbruik reduceert, de betrouwbaarheid verhoogd en veiligheid borgt.

Als eerste is de basis gelegd door een technisch netwerk te realiseren in het kantoren-complex van ruim 125.000m2 bestaande uit 8 torens. Het ICT netwerk is het fundament van alle gebouw gebonden installaties, welke onderling informatie uitwisselen over de digitale snelweg. Betrouwbaar, robuust, schaalbaar, toekomstbestendig, veilige verbindingen zijn enkele kernwoorden voor het netwerk.

  • Amsterdam
  • 2015 - 2020
  • WTC

Smart Building ready

Vanuit de visie en de gelegde basis is de stap van Smart Building ready naar full Smart Building oplossingen mogelijk. Naast de huidige mogelijkheid om bediening en inzicht middels app op je mobile device het juiste comfort voor de gebruiker te bereiken. Wat uitgebreid kan worden met bijvoorbeeld werkplekbezetting, wayfinding, efficiënte schoonmaak, reserveren ruimten.

Kom meer te weten over Smart Building

Diversiteit van systemen

Geleidelijk is de diversiteit van systemen voor verlichting, energiemonitoring, gebouw-beheersystemen, beveiliging, zonwering omgezet naar een integraal gebouwmanagement-systeem. Op basis van urgentie en technische levensduur is gestart met het gebouwbeheer-systeem van de eerste torens en dit jaar worden hierbij de verlichting, energiemonitoring en beveiligingssystemen gemigreerd of vervangen.

omschrijving van de header afbeelding

Afronding

De afronding van het vervangen van het gebouwbeheersysteem voor de laatste 2 torens is binnenkort aanstaande. Tot deze werkzaamheden behoren ook het vernieuwen van de klimaat naregelingen voor het 27 verdiepingen hoge gebouw incl. de sturing van de zonwering en kantoorverlichting. De besturing van de verlichting, zonwering en comfort installaties zijn van de laatste state of art technologie en maximaal geënt op duurzaamheid.