Smart Hospital

  • Oplossingen voor aansturing, besturing en inzicht
  • Integrale werkwijze voor het beste resultaat
  • Slimmer, robuuster & duurzamer
ENGIE HEALTHCARE Header Digital

Het digitale ziekenhuis, hoe ziet dat eruit?

De zorg verandert continu. Meer en meer ontstaat er de verbinding tussen de zorg in het ziekenhuis en de zorg in de thuisomgeving. Steeds sneller worden patiƫnten naar huis gestuurd en neemt de druk op de thuissituatie toe en de controle vanuit het ziekenhuis af.

Naast de veranderde zorg komt er steeds complexere apparatuur het ziekenhuis binnen en wordt de alarmmoeheid van de medewerkers in de zorg steeds erger. Het wordt steeds belangrijker om de techniek en het zorgproces op de juiste manier met elkaar te verbinden. Voor Equans is het optimaliseren van de primaire zorg het uitgangspunt. We zetten de technieken zo in, dat ze ondersteunend zijn aan het zorgproces. Hiermee halen we het optimale uit de techniek en het gebouw met focus op veilige zorg en duurzaamheid

Infographic Smart Hospital

Smart Hospital

Betere, efficiƫntere en financieel voordeligere zorg, door met datagedreven oplossingen het gebouwbeheer en (zorg)processen te optimaliseren, waarbij de zorginstelling wordt ontzorgd op weg naar een slim en toekomstbestendig gebouw.

Ontdek in onze infographic hoe dit er in de praktijk eruit kan zien.

Infographic Smart Hospital

Onze oplossingen

Hieronder zijn een aantal van onze oplossingen uitgelicht. Heb je een specifieke wens of vraag, neem dan gerust contact op met onze specialist voor meer informatie.

Een slimme sensor die real time inzicht biedt in de locatie en beschikbaarheid van medische apparaten in het ziekenhuis. De plug & play sensor maakt gebruik van uw bestaande wifi of BLE netwerk en is daarom makkelijk in gebruik te nemen in en rondom het ziekenhuis. Via een webapp, die op ieder device te gebruiken is, is het voor gebruikers mogelijk om eenvoudig en snel de locatie van een bepaalde assets op te halen.

Het platform IQ Messenger

Steeds meer apparaten in ziekenhuizen hebben alarmeringsmogelijkheden en staan in verbinding met andere systemen. De kunst is om de meldingen waardevol te laten zijn voor het primaire proces. Voor veel zorginstellingen is dit nog een uitdaging. Vanuit Equans hebben we ervaring met het platform IQ Messenger dat de gebruiker in staat stelt om de techniek ondergeschikt te maken aan het primaire proces.

Risicobeheerstool van Mendix

De risicobeheerstool biedt alle betrokkenen een snelle en uniforme manier om de organisatie voor risicobeheersing te beheren. Dit kan voor ad-hoc werkzaamheden, kleine klussen en projecten.

Meer weten?

Voor meer informatie over Smart Hospital kun je contact zoeken met Johan van Baardwijk.

Johan van Baardwijk

Marktdirecteur Healthcare

Neem contact op: