Managed services

SDO Managed Services

Je wilt het beheer van je IT infrastructuur geheel of gedeeltelijk uitbesteden voor hogere efficiency en lagere kosten, zonder daarbij te verliezen op controle en performance? Dat kan met de Managed Services van CID van Equans Digital.

Wij beheren, monitoren en optimaliseren je IT-omgeving en zorgen daarmee voor veiligheid, beschikbaarheid en continuïteit. Wij handelen storingen af en voeren afgesproken wijzigingen door. Daarnaast houden wij de documentatie up-to-date en verzorgen wij onder meer patch management, capaciteitsbeheer, back-upbeheer en deep threat protection.

Altijd op maat

Je kunt onze Managed Services afnemen in ons virtueel platform in onze TIER III Datacenter, op je servers op locatie, via VMWare clusters of op public cloud platforms. 

Wil je groeien? Geen probleem, wij zorgen met onze schaalbare oplossingen snel voor extra capaciteit.

Beveiligde platforms voor Managed Services:

  • VM in datacenter
  • Public cloud (Azure, AWS en Google Cloud)
  • Host Remote Accessible (RA)
  • Host Offline of Host Offline OT (beheer op locatie)
  • Host Remote Accessible Operational Technology (RA OT, zoals Industrial Control Systems, Gebouwbeheerssystemen, Camerasystemen)
managed services

Patch management

Met patch management garandeer je de beschikbaarheid en continuïteit van je IT-omgeving. Wij helpen je met het gecontroleerd en planmatig identificeren van kwetsbaarheden en rollen alle noodzakelijke patches uit. Hierbij verstoren wij je bedrijfsprocessen zo min mogelijk.

Je houdt met patch management je besturingssysteem en de overeengekomen applicaties altijd veilig en up-to-date.

Zo werkt patch management
Een patch is een installatiebestand dat een kwetsbaarheid of fout in een programma herstelt of een programma verbetert met bijvoorbeeld extra functionaliteit. Hierdoor werk je altijd met de laatste, officiële versies en met die van de overeengekomen applicaties.
In overleg kiezen we voor het beste moment voor automatische security updates, OS-patches en applicatiepatches. Maximale bescherming staat hierbij voorop: wij melden emergency en kritische updates en voeren deze snel door. Bij omgevingen die niet remote toegankelijk zijn, installeren wij de patches handmatig.

De werkwijze:
• Wij bereiden de implementatie voor.
• Wij installeren de patches en updates via een geautomatiseerd systeem.
• Jouw IT-professionals testen de functionaliteit.

Monitoring

Het continu monitoren en proactief beheer van je IT-omgeving levert direct winst op: je voorkomt en beperkt storingen en je verhoogt de beschikbaarheid en de continuïteit. Minder downtime is ook prettig voor medewerkers, toeleveranciers en klanten.

Zo werkt monitoring
Met een geavanceerd monitoringsysteem zorgen wij 24/7 voor het monitoren van onder meer resources (o.a. disk space, memory, netwerkkaarten), besturingssysteem, servers en applicaties.

Security en Deep Security Tooling

Je data, applicaties en systemen zijn met onze Security & Deep Security Tooling optimaal beschermd tegen dreigingen. Virussen worden automatisch geïdentificeerd, tegengehouden en verwijderd. De continuïteit en beschikbaarheid van je IT-omgeving is daarmee gegarandeerd.

Bij Equans weten wij als verantwoordelijke voor nutsvoorzieningen als geen ander hoe belangrijk (cyber) security van de informatievoorziening is. Wij werken volgens de laatste informatiebeveiligingseisen ISO 27001 en beheren de servers volgens gestandaardiseerde beheerprocessen (ITIL en ISO27001), inclusief gebruikerstoegang, wachtwoorden en policies.

Met Security & Deep Security Tooling verhoog je de veiligheid, continuïteit en beschikbaarheid. 

Andere oplossingen voor infrastructuur

Heb je andere vraagstukken op het gebied van infrastructuur en IT? CID van Equans Digital heeft alles in huis om je te ontzorgen. 

Cybersecurity Datacenter
security

Meer weten?

Wil je ook een veilige en betrouwbare IT-omgeving? Wij helpen je graag met jouw IT-vraagstukken.

Václav Volf

Salesmanager Cybersecurity, Infrastructure en Datacenter (CID)

Neem contact op:

Václav Volf

Salesmanager Cybersecurity, Infrastructure en Datacenter (CID)