Fire Safety

  • Merkonafhankelijke integrator
  • Ontwerp, realisatie & beheer en onderhoud
  • Integrale oplossingen, van brandveiligheid tot beveiliging
Fire Safety Monteur

Vertrouw op een brandveilige omgeving met integrale oplossingen

Op het gebied van brandveiligheid is er in Nederland vrij strikte wet- en regelgeving. Vaak wordt de focus gelegd op één van de onderdelen van de complete brandveiligheid. Men kijkt bijvoorbeeld naar een brandmeldinstallatie als een op zich staande installatie in plaats van naar de samenhang tussen verschillende systemen. Of er is teveel focus op de installatietechniek en (te) weinig aandacht voor bouwkundige of organisatorische zaken.

Headerlegionella1440x680gespiegeld

Integrale focus

Onze experts van Fire Safety & Security hebben juist een brede blik op brandveiligheid en gaan voor een integrale oplossing. Wij zijn gecertificeerd voor het ontwerpen, aanleggen en beheren van:

  • Blussing (sprinkler- of blusgasinstallaties)
  • Brandmeldinstallaties
  • Ontruimingsalarminstallaties

Innovatief in brandveiligheid

Ondanks de vrij strikte normering staat de ontwikkeling op vlak van brandveiligheid niet stil. Equans werkt als merkonafhankelijke integrator met een aantal zeer innovatieve leveranciers. Maar ook de wijze waarop wij onze dienstverlening vormgeven verandert doorlopend. Denk aan maatwerk in onderhoud door te werken op afstand of op basis van gegevens te voorspellen wanneer een onderdeel vervangen moet worden.

Card12

Blussing (sprinkler- of blusgasinstallaties)

Equans is thuis in meerdere blusinstallaties. Van sprinkler tot watermist tot blusgas. Afhankelijk van de situatie kiezen we voor de beste oplossing.

Shutterstock 67237927

Brandmeldinstallaties

Een brandmeldinstallatie, afgekort ook wel BMI genoemd, dient ervoor om zo snel mogelijk te melden dat en waar er in een gebouw brand is. Hoe sneller een brand ontdekt is, hoe meer tijd er is om iedereen in veiligheid te brengen en brandschade te beperken.

Sirene Ontruiming

Ontruimingsalarminstallaties

Ontruiming is essentieel om je mensen in veiligheid te brengen. Diverse mogelijkheden hebben wij in huis om jouw organisatie daarbij te helpen. 

Beveiliging is werk voor specialisten

Of het nu gaat om brandveiligheid, het detecteren van ongewenste bezoekers of het identificeren van personen in camerabeelden. Onze specialisten van Equans Fire Safety & Security bieden je de beste integrale oplossing voor jouw veiligheidsvraagstuk. Wij weten wat er technisch mogelijk is, maar redeneren vanuit jouw behoeften. Daarbij ontzorgen wij je volledig en bewaken wij de balans tussen veiligheid en gebruiksgemak. Dit maakt Fire Safety & Security tot jouw veiligheidspartner!

Meer weten over Security
FSS Techniek 1

Meer weten?

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van brandveiligheid? Kom direct met ons in contact. 

Alexander Wiersma

Consultant Fire Safety & Security

Neem contact op:

Alexander Wiersma

Consultant Fire Safety & Security