Inspectie van stookinstallaties

  • Gecertificeerde inspecteurs
  • Ervaren inspecteurs in verschillende markten
  • Overzichtelijke rapportages
Ebbesotografie Vattenfall Amsterdam

Voldoet jouw stookinstallatie en brandstoftoevoerleidingen aan de vastgestelde emissie eisen?

In verband met de veiligheid en het milieuaspect moet een stookinstallatie periodiek worden gekeurd. Dit is een wettelijke eis die in het Activiteitenbesluit is opgenomen. Omdat de overheid de inspectie niet zelf uitvoert, maar hiervoor naar inspectiebedrijven verwijst, is een kwaliteitsstandaard vastgelegd: de SCIOS certificatieregeling voor inspectie en onderhoud aan stookinstallaties. Equans is gespecialiseerd in het uitvoeren van inspecties aan stookinstallaties.

Installatie controleren?

Wat de aangescherpte emissie-eisen betekenen voor jouw stookinstallatie, hangt af van het type en de leeftijd van de installatie. Voor veel bestaande stookinstallaties blijven de consequenties van de nieuwe eisen beperkt tot het tijdig uitvoeren van een nieuwe emissiemeting om aan te tonen dat aan de emissie-eis wordt voldaan. Maar er zijn ook stookinstallaties waar maatregelen nodig zijn, zoals aanpassingen aan de branders of aan het motormanagementsysteem.

In uitzonderingssituaties moet de stookinstallatie zelfs worden vervangen of moet er een rookgasreiniging worden geïnstalleerd. De consequenties van de nieuwe emissie-eisen zijn afhankelijk van het type en de leeftijd van de stookinstallatie.

omschrijving van de header afbeelding

Is dit ook relevant voor jou?

Onze collega's staan voor je klaar om deze inspectie uit te voeren. Benieuwd naar de kosten voor een inspectie? Vraag via onderstaand button een vrijblijvend een offerte op. We streven ernaar om binnen drie werkdagen te reageren.

Vraag vrijblijvend een offerte op
Monteur Op Chemelot Roel

Liever contact?

Benieuwd wat een keuring of inspectie kost voor jou? Neem gerust contact op met onze specialist voor meer informatie.

Nanno Winkel

Specialist inspecties

Neem contact op:

Nanno Winkel

Specialist inspecties