Thermografische inspectie

 • Gecertificeerde inspecteurs
 • Ervaren inspecteurs in verschillende markten
 • Overzichtelijke rapportages
WTC GBS Inspectie Toren H Vierkant

Wil je snel en effectief inzicht in het functioneren van machines, installaties of gebouwen?

Thermografisch onderzoek maakt hotspots in uw installatie zichtbaar. Daarmee bent je in staat om in een vroeg stadium potentieel gevaar te elimineren. 

Een thermografische inspectie is uitermate geschikt om eventuele mankementen, gevaren en verbeterkansen aan het licht te brengen. Onze thermografisten voeren deze inspectie graag voor je uit en geven met een uitgebreide rapportage inzicht of de installaties preventief of correctief onderhoud nodig hebben.

Wat is een thermografische inspectie?

Thermografie (warmtescan) is een inspectietechniek die snel en effectief een duidelijk beeld geeft van de temperaturen van de gecontroleerde machines, installaties of gebouwen. Die temperaturen geven een indicatie van eventuele defecten en mankementen. Onze level-1 en level-2 opgeleide en gecertificeerde inspecteurs verzorgen de inspectie voor u. Na de thermografische inspectie ontvangt u een overzichtelijke rapportage die u inzicht geeft waar preventief of correctief onderhoud aan uw gebouw of installaties nodig is.

Thermografisch onderzoek kan in de volgende scenario's worden toegepast:

 • Opsporing van thermische lekken bij oplevering van nieuwe gebouwen
 • Bij onderzoek van comfortklachten door tocht (luchtlekken)
 • Controle van de kwaliteit van na-isolatie bij bestaande bouw
 • Opsporen van lekkages of andere afwijkingen van bijvoorbeeld vloerverwarming
TIS Inspectie Meterkast Meting Thermografie (1)

Waarom eist een verzekeraar een thermografische inspectie?

Veel verzekeraars eisen in hun polisvoorwaarden dat er periodiek (vaak jaarlijks) een SCOPE 10 inspectie wordt uitgevoerd. Met een dergelijk onderzoek zijn slechte verbindingen en overbelasting  te herkennen en geven bijvoorbeeld een aanwijzing voor brandgevaar. Verzekeraars wensen vaak dat een SCOPE 10 inspectie wordt gecombineerd met een thermografische inspectie. Wij verzorgen de inspectie van de elektrotechnische installaties conform de wijze die de verzekeraar wenst en kunnen SCOPE 10 en een thermografische inspectie gecombineerd aanbieden.

Thermografisch onderzoek heeft veel belangrijke voordelen:

 • Je weet meteen in welke staat de elektrotechnische installatie verkeerd
 • Snel inzicht in welke onderdelen niet optimaal presteren
 • Maatregelen worden ondernomen om uitval en storingen te voorkomen
 • Door tijdig gebreken te constateren kunt u een procesonderbreking voorkomen.

Na de thermografische inspectie kunnen wij direct maatregelen ondernemen om vervolgschade en uitval voor u te voorkomen.

Vraag vrijblijvend een offerte op
omschrijving van de header afbeelding

Waarom is het uitvoeren van een thermografische inspectie verstandig?

Elektrotechnische installaties staan aan de basis van veel processen. Er kunnen problemen ontstaan, zoals stilstand van het proces wat onnodige kosten met zich mee brengt. De thermografische inspectie van Equans geeft inzicht waar onderhoud nodig is en geeft je de mogelijkheid om tijdig te kunnen ingrijpen. 

Het herstellen van gebreken  
Onze inspecteurs adviseren vervolgens – indien gewenst – over eventueel herstel van mankementen én denken met je mee over een passend onderhoudsplan om gebreken in de toekomst te voorkomen. Zij hebben zeer uitgebreide ervaring met de thermografische inspectie in uiteenlopende vakgebieden, zoals elektrotechniek, werktuigbouwkunde en bouwkunde. 

Wil jij ook een thermografische inspectie?

Onze collega's staan voor je klaar om deze inspectie uit te voeren. Benieuwd naar de kosten voor een inspectie? Vraag via onderstaande button een vrijblijvende offerte op. We streven ernaar om binnen drie werkdagen te reageren.

Vraag vrijblijvend een offerte op
Monteur Op Chemelot Roel

Liever contact?

Benieuwd wat een keuring of inspectie kost voor jou? Neem gerust contact op met onze specialist voor meer informatie.

Nanno Winkel

Specialist inspecties

Neem contact op:

Nanno Winkel

Specialist inspecties