Warmte en koude oplossingen

  • Volledige ontzorging van jouw projecten
  • De juiste oplossing voor iedere plek
  • Een tevreden eindklant/huurder
2018 10 30 10.10.57

Equans is specialist in duurzame warmte en koude oplossingen (bijvoorbeeld middels WKO-installaties). Als technisch dienstverlener hebben wij alle expertise in huis; van ontwerp en bouw tot en met exploitatie, onderhoud én financiering. Kortom, bij ons ben je aan het juiste adres voor bewezen techniek en volledige ontzorging van complexe projecten!!

Arrow 5161490

Ontzorging van A tot Z bij jouw projecten

Op zoek naar een warmte en koude oplossing voor jouw projecten en/of jouw klanten? Wil je daarbij totaal verzorgd worden? Met een team van vakmensen nemen wij jouw project ten aanzien van warmte en koude totaal van je over; van ontwerp, installatie, onderhoud, risico’s en financiering. Ons ontzorgpakket omvat het totale beheer van jouw project voor langere periodes, bijvoorbeeld van 15 of 30 jaar. 

Hoe dat precies zit? Equans neemt een groot deel van de totale investering voor haar rekening dankzij de opbrengsten uit de exploitatie. Daarmee ben je als opdrachtgever gegarandeerd dat een solide partij precies waarmaakt wat jouw project nodig heeft en lagere bouwkosten.  

De juiste oplossing voor iedere plek! 

Wij leveren warmte en koude oplossingen voor diverse soorten gebouwen; van kantoren tot datacenters, van woningen tot winkels en ziekenhuizen. Van nieuwbouw tot renovatie- en transformatieprojecten. Een goed begin is altijd het halve werk. Het begint bij ons met een gedegen ontwerp die leidt tot de beste technische oplossing voor jouw project. Daarbij passen wij al onze kennis, kunde en creativiteit toe. Denk bijvoorbeeld aan duurzame WKO-installaties met een monobron of doublet, koelcellen of andere (maatwerk)oplossingen. Als het gaat om de levering van energie speelt bij ons duurzaamheid een belangrijke rol. Wist je bijvoorbeeld dat Equans voor al haar projecten duurzame stroom van Nederlandse bodem koopt? Een 100% CO2-besparing dus! 

Een tevreden eindklant en/of huurder!

Wil jij ook een tevreden eindklant en huurder? Ook over 15 of 30 jaar? Geen zorgen; de risico’s van de exploitatie liggen volledig bij ons! Zo zorgen wij voor de nodige vergunningen (bijvoorbeeld Warmtewet en watervergunning), het onderhoud van de installatie en de investeringen die nodig zijn voor het vervangen van onderdelen. Tevens leveren wij duurzame energie direct in huis of commerciële ruimte bij jouw eindklant en/of huurder. Hiervoor beschikken wij over een ACM-vergunning voor het leveren van warmte aan particulieren. Gedurende de hele projectperiode is de klant bij ons koning. Omgevingsmanagement, bereikbaarheid (24/7) en een transparante communicatie hebben dan ook een belangrijke focus.  

Duurzaam, toekomstbestendig en energiezuinig

Onze oplossingen, zoals bijvoorbeeld WKO-installaties, zijn volledig aardgasvrij. Daarnaast wordt de energieopwekking via fossiele brandstoffen flink teruggedrongen. De warmtevoorziening bespaart meer dan 50% aan CO2 ten opzichte van een gasgestookte voorziening. De koude voorziening levert, zelfs wanneer wordt uitgegaan van gebruik van grijze stroom, een besparing op van circa 80% ten opzichte van een conventionele koelinstallatie. Equans koopt voor al haar projecten duurzame stroom van Nederlandse bodem; 100% CO2 besparing!

IMG 20190812 112437

Alle kennis en kunde in huis

Met een team van vakmensen hebben wij al vele projecten van A tot Z gerealiseerd. Onze jarenlange kennis en kunde staat garant voor het leveren van topkwaliteit. Ons team wordt versterkt door unieke samenwerkingen met diverse marktpartijen waaronder de Installect groep, die honderden bronnen heeft gerealiseerd en in beheer heeft. Daarnaast beschikt ons team over een aantal experts uit de bodemenergie-branche, waaronder twee docenten van de Leergang Bodemenergie. Bovendien zijn diverse collega’s actief in het bestuur en de werkgroepen van de branchevereniging Bodemenergie.

Kortom, bij ons ben je aan het juiste adres!