Duurzaam bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard

  • Een duurzaam bedrijventerrein
Nieuw Reijerwaard Projectheader

Net nieuw en al wereldberoemd

Bekijk onze nieuwe reclamecampagne

Bekijk het hier!

Nieuw Reijerwaard is een bedrijventerrein op de grens van Barendrecht en Ridderkerk. Dit bedrijventerrein moet het duurzaamste agrologistiek bedrijventerrein van Europa worden. Bij de ontwikkeling richt men zich dan ook op de koplopers in deze sector.

De ontwikkeling van Nieuw Reijerwaard is een samenwerking van de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam. In 2012 hebben zij de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) opgericht, met als opdracht de ontwikkeling van een bedrijventerrein van bijna 100 hectare.

In nauw overleg met de gemeenten heeft de provincie Zuid-Holland een inpassingsplan opgesteld om het bedrijventerrein te realiseren. Dit inpassingsplan is in 2013 onherroepelijk vastgesteld. Een inpassingsplan is een bestemmingsplan dat wordt vastgesteld door het rijk of provincies wanneer er sprake is van een nationaal of provinciaal belang. In 2018 heeft Nieuw Reijerwaard zich aangesloten bij Greenport West-Holland.

  • Grens Barendrecht/Ridderkerk
  • 2012 t/m heden

Meer informatie over Nieuw Reijerwaard

Dankzij de jarenlange ervaring van Equans als exploitant van duurzame energiesystemen en technisch dienstverlener, zijn de vestigende bedrijven verzekerd van een solide partner op het gebied van (bewezen) resultaat, duurzaamheid en innovatiekracht.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel voor de bedrijven die zich vestigen op Nieuw Reijerwaard. Met Equans als partner zijn de bedrijven verzekerd van maximaal rendement. Meer weten? Klik dan hier.

Equans heeft als doel om een energienetwerk te creëren waarin zoveel mogelijk hernieuwbare energie aangeboden wordt en zo min mogelijk energie verloren gaat. Wil je meer weten? Lees dan hier meer.

Contactgegevens

Meer weten of heb je vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

Joris Pouw

Gebiedsontwikkelaar Duurzame Energiesystemen