Een maximaal beschikbare en veilige OK is van levensbelang

Nieuwbouw Amphia Ziekenhuis OK 72 Dpi

Specialistisch, goed onderhoud is cruciaal om die veiligheid en beschikbaarheid te kunnen garanderen. Onze experts helpen jou bij het opstellen van een gedegen onderhoudsplan voor een veilige OK en voeren dit specialistisch onderhoud voor je uit. We zorgen voor een toekomstbestendig onderhoudsplan van jouw OK. Zo voldoe jij altijd aan de laatste eisen. De ‘veilige status’ die je hiermee verkrijgt, wordt bezegeld met het keurmerk ‘OK Oké’, dat door kwaliteitsbedrijf Kiwa is geverifieerd.

 

Voordelen

OK Oké is een integrale aanpak voor het onderhoud van jouw operatiekamers en het creëren van een veilige OK. We zetten de voordelen van onze integrale aanpak voor je op een rij:

  • Betrouwbare, veilige OK: doordat we werken volgens de meest recente, internationale normen en wetten op het gebied van GMP (Good Manufacturing Practices), veiligheid, documentatie en validatie.
  • Real-time inzicht in technische status: het web-based managementsysteem maakt de technische staat van de OK in één oogopslag inzichtelijk.
  • Betere onderhoudsplanning: zo heb jij meer controle over de beschikbaarheid van jouw veilige OK, voorkom je onaangename verrassingen, heb je een totaaloverzicht en kun je makkelijker prioriteiten stellen.
Healthcare Header
  • Hogere beschikbaarheid: De OK is vaker beschikbaar, omdat onderhoud beter is gepland voorkomt je onnodig verlies in bezettingsgraad.
  • Flexibel en vertrouwd: Al lange tijd is Equans een bekend gezicht in de zorg. We zijn zogezegd ‘gepokt en gemazeld’. Die ervaring heeft ons geleerd dat flexibel meebewegen en inspelen op snel veranderende behoeften en wensen essentieel is. We zijn gewend snel te schakelen en beschikken over up-to-date kennis van ontwikkelingen die ook voor het creëren van jouw OK interessant kunnen zijn.
OK Oke

Veilige OK dankzij geïntegreerde aanpak

Om onze garanties waar te maken, zetten wij in op een integrale aanpak, waarin we alle factoren meenemen die van invloed zijn op de veiligheid van jouw OK. We starten met een analyse van jouw huidige situatie en maken op basis daarvan een maatwerk plan van aanpak. Vervolgens inspecteren onze experts de OK op essentiële, invloedrijke onderdelen. Denk aan de leeftijd van de OK: vanzelfsprekend vraagt een tien jaar oude OK om een ander onderhoudsplan dan een gloednieuwe operatiekamer. Maar ook de luchtkwaliteit, het licht, technische installaties en brandveiligheid nemen we op in ons plan voor een veilige OK. Zo inspecteren wij jouw OK op twaalf punten en ontvang je een op maat gemaakt onderhoudsplan voor een veilige OK.

Aanbevelingen voor een veilige OK

Uit de inspectie van deze punten volgt een interventieplan met concrete adviezen en aanbevelingen voor een veilige OK. In overleg met jou voeren wij deze uit en desgewenst nemen we het beheer van jouw OK voor onze rekening. Vanzelfsprekend kunnen wij ook adviseren op het gebied van kostenmanagement. Door het volledige traject bij ons te beleggen ben je verzekerd van een veilige OK die voldoet aan alle regels en richtlijnen. Zo kun jij je volledig concentreren op de zorg voor jouw patiënten.

Meer weten?

Leg contact met een specialist!

Johan van Baardwijk

Marktdirecteur Healthcare

Neem contact op: