Water Solutions: anders aanbesteden anders samenwerken

Waterschap Header

De voordelen van bouwteams

  • Sneller & goedkoper innoveren
  • Circulair bouwen
  • De gevolgen van klimaatverandering opvangen
  • Meer ruimte & ontwikkelingsmogelijkheden
Meer weten over onze projecten?
waterschap rwzi stein

Gelijkwaardig partnership

Grote prestigieuze bouwprojecten zijn vaak de paradepaardjes van stad of land. Keerzijde is dat veel van dergelijke projecten kampen met forse budgetoverschrijdingen, met als resultaat de nodige frustraties bij opdrachtgever, aannemer en de belastingbetalende burger. Dat het anders en beter kan bewijst de aanpak van Waterschapsbedrijf Limburg, Equans en andere samenwerkingspartners. De compleet nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) voor Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) in Stein is duurzaam, innovatief en toekomstbestendig tot stand gekomen door een multidisciplinair bouwteam.

Bij deze aanpak ligt de nadruk op een gelijkwaardig partnership met meerjarige samenwerking en voordeel halen uit synergie. De ontwerpfase, ook wel de bouwteamfase genoemd, doorlopen partijen voor een groot deel gezamenlijk; daarbij gaat het om kennisdelen, uitwisseling van ideeën en ervaringen en gezamenlijke beheersing van risico’s, kansen, kosten en doorlooptijd.

"Voor ons levert de kortere doorloop tijdsbesparingen en dus kostenbesparingen op. Daarnaast zijn door de gezamenlijke start van een project de voorcalculaties en de inschatting van de risico’s beduidend beter" - Guus Pelzer, directeur WBL.

Ook voor Equans heeft deze samenwerking een onderscheidend vermogen. We laten aan publieke en private opdrachtgevers zien dat we vooraan in de rij staan bij nieuwe en innovatieve ontwikkelingen op dit werkgebied. Dit past precies in de strategie van Equans om leiding te nemen in duurzame verandering.

 

Het resultaat: Een eerlijke prijs, geen gedoe met meerkosten plus meer werkplezier!

Guus Pelzer
Directeur Waterschapsbedrijf Limburg (WBL)

Werken in bouwteams voor Waterschapsbedrijf Limburg

Waterschapsbedrijf Limburg heeft samen met Equans en andere samenwerkingspartners een animatiefilm geproduceerd over het werken met raamcontracten.

Bekijk hier de animatie over Waterschap Limburg

Relevante projecten

Meer weten?

Meer weten over onze visie op bouwteams? Of zoek je hulp voor een waterproject? Neem vrijblijvend contact op.

Coen Smits

Tendermanager en specialist Water Solutions

Neem contact op:

Coen Smits

Tendermanager en specialist Water Solutions