21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

1000e laadpaal in Utrecht is een lifesaver

01 november 2021

Hij staat: laadpaal nummer 1000 in Utrecht! Het betreft de eerste openbare laadpaal in de stad met een ingebouwde AED. Genoeg reden om deze 'mijlpaal' feestelijk te onthullen.

"Het is mooi dat de laadpaal op deze manier nog een extra functie krijgt voor de buurt", vertelt Matthijs Kok, ontwikkelaar Elektrisch vervoer en Nieuwe energie bij de gemeente. "We kunnen een laadpaal goed gebruiken voor een AED omdat er al stroom aanwezig is. De komende maanden kijken we samen met Equans of de laadpaal met de AED erbij goed blijft werken. Als de proef succesvol is, volgen er mogelijk meer AED’s bij laadpalen."

Volgens Ruud Schenk, Algemeen Directeur Infra & Mobility bij Equans, blijkt hieruit het sterke innovatieve karakter van de concessie. "Behalve de laadpaal met AED kijken we naar mogelijkheden om laadpunten te integreren met lantaarnpalen. En dit najaar installeren we 8 Vehicle to Grid laadpleinen, inclusief DC snelladers. We zijn trots op de samenwerking met de gemeente Utrecht en kijken uit naar de volgende mijlpaal!"

Meer weten over de samenwerking tussen gemeente Utrecht en Equans? Bekijk onderstaande video.

Relevant nieuws

Het hijsen van de vlag, met v.l.n.r. Arjan Sixma, Directeur Operatie Noord-Nederland bij Equans, Ate van der Zee, Voorzitter RvB UMCG, Geert Klein Lebbink, Adjunct-directeur bij Trebbe Bouw en John Ottens, Directeur Integrale Projecten regio Noord bij BAM Bouw en Techniek © foto Digna ten Napel

FourCare levert nieuw Radboudumc op

Equans maakt stappen in de digitalisering van maintenance samen met PlanRadar