Header Artikel EQUANS Wij Limburg

Duurzaamheid en betaalbaarheid gaan hand in hand

08 maart 2022

‘Welke duurzame impact wil jij maken?’ Dit is de eerste vraag die je je als organisatie moet stellen, aldus Ruud Vleugels, directeur Energy & Utility Partners van Equans. De doelstellingen uit het Klimaatakkoord zijn een gezamenlijke verantwoordelijkheid, waarin ieder bedrijf en individu het verschil kan maken. Elke dag werken we bij Equans aan het realiseren van duurzame oplossingen bij onze klanten, waarmee we ons allemaal een stapje dichter bij de wereld van morgen brengen.

 

 

Roadmap naar verduurzaming 

Veel organisaties hebben duurzame ambities, maar weten niet altijd welke route ze moeten volgen om die ambitie waar te kunnen maken. Welke stappen zet je richting energiebesparing of een lagere CO2 uitstoot? Ruud Vleugels vertelt: “Voor ons is een duurzame transitie veel meer dan een alleen technische uitdaging. Het is een maatschappelijk vraagstuk. We beginnen daarom bij de vraag: wat is je langetermijnvisie en welke impact wil je maken?’ Dat is ons uitgangspunt. 

 

Vervolgens gaan we stapsgewijs een route bepalen die past bij de organisatie, je eigen roadmap. Door het huidige energieverbruik en de opwek te analyseren schetsen we passende scenario’s en mogelijkheden. Na de analyse maken we afspraken. Dat is altijd maatwerk. Bijzonder is dat we daarna niet alleen de implementatie en realisatie van de gekozen maatregelen op ons nemen, maar ook zorgen dat alles blijft werken zoals besproken en indien nodig kunnen we daarbij ook een slimme financiële constructie aanbieden. Onze klanten krijgen de garantie op leveringszekerheid én op besparing.” 

 

Duurzaamheid en betaalbaarheid hand in hand 

Equans helpt als technische partner bedrijven in diverse sectoren actief verduurzamen. En dat onze aanpak effectief is blijkt wel uit de langdurige samenwerking met klanten zoals Envida, Holland Casino, Sibelco en het Zuyderland ziekenhuis in Sittard. Het Zuyderland kan rekenen op technische expertise voor het beheer en onderhoud, optimalisatie van het energieverbruik en een duurzame utility levering middels een exploitatiecontract. Het gespecialiseerde team van Equans garandeert beschikbaarheid van levering van utilities zoals stroom en water. Garanties op betrouwbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid gaan hand in hand. 

 

Dit artikel is verschenen op 8 maart in Ondernemen in Limburg.

Verduurzamen op een manier die past bij jouw bedrijf.

Onze aanpak Equans. Geregeld staat voor meer duurzame impact. Dat doen we door bedrijven actief te helpen om hun installaties en gebruik van energiestromen zuiniger, milieuvriendelijker en efficiënter te maken. 

 

Bekijk hier in 2 minuten hoe Equans Geregeld. werkt

Meer weten?

Benieuwd hoe we jouw bedrijfsvoering op maat verduurzamen? We staan klaar om je te helpen! 

Ruud Vleugels

Directeur Energy & Utility Partners

Neem contact op:

Ruud Vleugels

Directeur Energy & Utility Partners