Monteur In Ziekenhuis Amphia

Equans bereidt vervanging van regelaars in Bravis Ziekenhuis voor

20 mei 2022

In het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom staat achter de schermen een grote operatie te gebeuren. De oude regelaars in de regelkasten, die essentiële processen in het ziekenhuis aansturen, worden een voor een vervangen terwijl het ziekenhuis in bedrijf blijft.

De regelkasten sturen vanuit de technische ruimtes onder meer de hoofdverwarmingspompen, stoom, pompputten, afzuigventilator, noodstroomvoorziening, cv-installatie, perslucht, luchtbehandeling en het warm water aan. Kortom, alle installaties worden door deze regelaars aangestuurd. Het Bravis ziekenhuis heeft in totaal 9 kasten met verouderde regelaars verspreid staan door het ziekenhuis.

Vernieuwde technieken

Het vervangen van de regelaars is nodig omdat deze verouderd zijn en de elementen niet meer vervangbaar zijn. In het geval dat een stroomstoring optreedt, bestaat de kans dat de regelaar niet meer hersteld kan worden. Redenen genoeg voor het ziekenhuis om over te stappen op nieuwere technieken en meer betrouwbare apparatuur.

Regelaars vervangen met een volledig werkend ziekenhuis

Op basis van de wens van Bravis heeft Equans als eerste per regelkast in kaart gebracht hoe kritiek het proces is dat deze aanstuurt. In afstemming met het ziekenhuis kiezen we ervoor om de regelaar te vervangen en de processen direct over te nemen. Dit gebeurt o.a. met een interventiemodule. Met deze modules kunnen we een proces handmatig overnemen terwijl we de regelaar vervangen. Hierdoor heeft het ziekenhuis zo min mogelijk overlast.

Samenwerking automation & onderhoudsteam

Voor deze vervangingsklus is nauwe samenwerking tussen specialisten van Equans en het ziekenhuis essentieel. Het vaste onderhoudsteam van Bravis kent de installaties op hun duimpje, waarbij zij ondersteuning krijgen van de collega’s van team Automation voor de software en programmering van de regelaars. Daarnaast zal de MICT afdeling van Bravis de nieuwe regelaars op de servers van het ziekenhuis aansluiten zodat alles weer draait in de nieuwe opstelling.  

“De voorbereidingen zijn in volle gang”, vertelt projectleider René Theune. Deze fase is heel belangrijk om de operatie, die na de zomer start, te laten slagen. We weten wat het ziekenhuis verwacht van ons. Dat we het vertrouwen krijgen voor deze spannende klus, geeft veel voldoening.”

Bravis Regelkast (1)

Meer weten?

Meer weten over dit project of mogelijkheden binnen Healthcare? Neem vrijblijvend contact op.

Johan van Baardwijk

Marktdirecteur Healthcare

Neem contact op: