Hackathon E Mob Banner 4

Equans en YES!Delft organiseren E-Mobility Hackathon

08 februari 2023

Equans en YES!Delft organiseren donderdag 23 maart een hackathon om tot nieuwe en innovatieve ideeën te komen voor de duurzame groei van E-Mobility in steden. De focus ligt op het verminderen van de uitstoot in stedelijke gebieden en de voorbereiding op het toenemende gebruik van elektrische voertuigen.

Gemeenten zien het aantal elektrische voertuigen jaarlijks toenemen. Een goede zaak, want dit helpt bij het verminderen van uitstoot in de stad. Het brengt echter ook uitdagingen mee voor wat betreft de laadinfrastructuur, het netwerk en de invulling van de openbare ruimte. 

Het aantal mensen dat elektrisch rijdt groeit en overtreft de verwachtingen. Deskundigen geloven dat er tegen 2025 een grote overstap zal zijn van voertuigen op fossiele brandstoffen naar elektrische auto's. Dit betekent dat we nu moeten nadenken over de uitdagingen die voor ons liggen. Hoe zorgen we voor genoeg oplaadpunten? En de beschikbaarheid van laadinfra voor elke gebruiker?  

Equans en YES!Delft zoeken naar innovatieve oplossingen voor deze twee uitdagingen: 

  1. Hoe kan de gemeente de beschikbare laadinfrastructuur verhogen? 
  2. Hoe kan er een toename zijn in het gebruik van laadinfrastructuur én een hoge beschikbaarheid voor de eindgebruiker?​​​​​​ 

Voor wie?
Deze hackathon is bedoeld voor studenten en andere creatieve geesten die hun E-Mobility ideeën willen demonstreren. Er worden maximaal 30 deelnemers geselecteerd en in kleine teams geplaatst om aan één van de opdrachten te werken. Je kunt je inschrijven als individu of als groep.  

Het is een 1-daagse gebeurtenis waarin je aan de opdracht werkt en je ideeën presenteert aan deskundigen in het veld. Ook is er een ontbijt, lunch en borrel voorzien, alsook een bijzondere workshop. Het winnende team ontvangt €2.000,- en de runner-up € 500,-. 

De inschrijvingen zijn geopend t/m 6 maart. 

Meld je nu aan!
E-Mobility monteur aan het werk