Equans werkt mee aan de uitbreiding van schoon drinkwater in Overijssel.

21 maart 2023

Drinkwaterbedrijf Vitens heeft Van Hattum en Blankevoort (VHB) opdracht gegeven voor de realisatie van een nieuw reinwaterreservoir in het waterwingebied Hammerflier in Overijssel. De werkzaamheden worden uitgevoerd in bouwteam, waarin Equans en Water Techniek Twente (TWT) onderaannemers zijn van VHB.

Het project is nodig vanwege de groeiende behoefte aan schoon drinkwater in de regio en de beperkte beschikbaarheid van water tijdens piekmomenten. Het bestaande opslagsysteem is te klein en er zijn niet genoeg transportleidingen om het water op de juiste plekken te krijgen. Daarom wordt er een nieuw groter pompengebouw en een nieuw reinwaterreservoir aangelegd, zodat er meer schoon drinkwater kan worden geleverd en bewaard.

Vitens Hammerflier

Van ontwerp tot uitvoering en oplevering

Equans is verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van het elektrotechnische deel en de procesautomatisering van het project. Tijdens de engineeringsfase heeft Equans de detaillering van het definitieve ontwerp verzorgd en het uitvoeringsontwerp opgesteld inclusief de planning. In de uitvoeringsfase realiseert Equans de installatie en montage van het reinwaterreservoir inclusief de energievoorziening, noodstroominstallatie en besturingspanelen.

Geen onbekenden van elkaar

Equans en Vitens hebben al vele jaren samenwerkingservaring en werken nu samen aan de realisatie van dit project. Het project is eind 2022 gestart en heeft als doel om eind 2023 drinkwater vanuit het nieuwe reinwaterreservoir te leveren.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met onze experts. 

André Niewijk

Manager Industriele Automatisering

Neem contact op:

André Niewijk

Manager Industriele Automatisering

Ook interessant