WBL Waterzuivering Stein

Hoe beter je samenwerkt, hoe succesvoller je bent

07 maart 2022

WBL en Equans starten binnenkort met een pilot voor een nieuwe manier van samenwerken binnen onze bestaande raamovereenkomst. Optimaler samenwerken is het resultaat van openheid naar elkaar en het vertrouwen dat we afgelopen jaren hebben opgebouwd. Paul Grannetia, projectmanager van Equans, vertelt over de totstandkoming van deze pilot en de eerste opdracht.

 

Gezamenlijke resources benutten

De samenwerking in deze pilot krijgt vorm doordat Equans eerder bij projecten wordt betrokken. In ieder project kan dit er anders uit zien, maar altijd staat de expertise in het projectteam centraal.
“Equans en WBL werkten al samen in een gezamenlijk bouwteam. Deze werkwijze is anders ingericht”, vertelt Paul Grannetia. “In eerdere projecten kregen we van WBL een uitgewerkt programma van eisen en vervolgens gingen we gezamenlijk ontwerpen. Maar eigenlijk waren we dubbel bemand. In het projectteam zat iemand van ons én iemand van WBL vanuit dezelfde discipline.” De pilot moet hier verandering in brengen.

 

Eerder betrokken

Jan Janssen, manager Engineering bij WBL: “In deze pilot neemt Equans een deel van ons werk bij het investeringsprogramma uit handen. Hiermee willen we de kwaliteit borgen en interne en externe expertises beter benutten bij het realiseren van onze projecten.”

Voor de engineering van projecten werken we vanuit Equans bijvoorbeeld nauw samen met ingenieursbureau Iv-water. Samen bepalen we de scope, het programma van eisen en dan volgt vervolgens het ontwerp.

 

Waterzuivering

Chemicaliëntanks

De eerste opdracht in deze pilot is het vervangen of aanpassen van de chemicaliëntanks op een aantal installaties. Hiermee kan WBL blijven voldoen aan de nieuwe wetgeving. Tijdens een bezoek kijken onze technici welke oplossing het beste past voor de lange termijn. Daarbij is iedere installatie maatwerk nodig, vertelt Paul. Afhankelijk van o.a. nieuwe wetgeving, resterende levensduur en de lokale situatie zullen installaties aangepast of vervangen worden. Tevens zoeken we dan bij voorkeur een oplossingsrichting die aansluit bij het Verdygo concept van WBL. Dit is een innovatieve ontwerp- en bouwtechniek waarbij met modules wordt gewerkt.