21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Laagdrempelige leermethode helpt bij veilige en gezonde werkomgeving

03 februari 2022

Veilig werken staat bij Equans altijd bovenaan. Om veilig te werken, is het belangrijk constant je kennis op peil te houden. Daarom is Equans een samenwerking met oZone aangegaan. Zo maken we continu leren op een laagdrempelige manier toegankelijk voor alle medewerkers.

oZone is een gebruiksvriendelijke online leeromgeving, ontwikkeld voor en door technische bedrijven. Sinds 2021 biedt Equans haar medewerkers, met name op belangrijke gebieden als veiligheid en gezondheid, e-learnings aan via oZone. Het platform bevat basisleerstof, maar is ook aan te passen met maatwerk leermodules. Zo biedt Equans haar medewerkers een laagdrempelige leermethode om een veilige en gezonde werkomgeving te garanderen.

Waardevolle inzichten
Equans traint haar medewerkers continu op belangrijke thema’s als elektrische veiligheid, werken in een besloten ruimte en energievrij werken. Daarvoor zijn nu speciale e-learnings ontwikkeld. Tijdens de verschillende modules testen en trainen medewerkers hun kennis, vaardigheden en gedrag. Met als doel dat iedereen zijn werkzaamheden veilig uitvoert en we als Equans de risico’s beheersbaar houden. Voor essentiële onderdelen sluiten de medewerkers de leerstof af met een toets. De uitslag geeft niet alleen de medewerkers, maar ook Equans waardevolle inzichten in eventueel extra benodigde kennis of training.

Leren wanneer het uitkomt
Medewerkers krijgen automatisch bericht als zij een noodzakelijke e-learning moeten volgen. Maar ook als een medewerker zelf behoefte heeft aan (bij)scholing is dat uiteraard mogelijk. Het grote voordeel van de e-learnings is dat medewerkers deze altijd en overal kunnen volgen: thuis of op het werk, op een moment dat het hen uitkomt. Dit is met name voor medewerkers in de buitendienst een groot voordeel; anders moeten trainingen tijdens werktijd of om hun rooster heen worden gepland.

De leeromgeving is bovendien makkelijk te benaderen vanaf verschillende devices (computer, tablet of telefoon). Hiermee biedt Equans medewerkers de mogelijkheid om bijvoorbeeld ook tijdens een wachtdienst een e-learning te volgen.

 

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk eens de pagina over MVO!

Ook interessant