“Je zorgt als Senior Projectleider dat alles goed loopt.”

Farzaneh Ardakani Projectleider Industrie 8

Maak kennis met Farzaneh, onze Senior Projectleider

11 maart 2022

Farzaneh is 37 jaar, woont in Vlaardingen en is sinds 1 november 2021 Senior Projectleider bij West Industrie. Het Rotterdamse industriegebied is haar dagelijkse werkplek, waar ze zich helemaal thuis voelt tussen de olie- en gasterminals.

Drieënhalf jaar geleden kwam Farzaneh vanuit Iran naar Nederland. Met vijftien jaar ervaring als project- en procesengineer, inkoper en sales- & marketingengineer zocht ze een baan bij een groot, internationaal bedrijf. “Door mijn studie en ervaring heb ik een breed overzicht op projecten en wat erbij komt kijken. Over een aantal jaar wil ik Projectmanager zijn, maar ik moet nog veel leren. Voor nu is de taal mijn grootste uitdaging. Farsi is mijn moedertaal, Engels mijn tweede taal en Nederlands mijn derde... Ik vertaal de hele dag alles naar Nederlands in mijn hoofd. Dat maakt het soms extra vermoeiend.”

Fotobijschrift: Het kantoor in Rotterdam, waar Farzaneh zit als ze niet in het Rotterdamse industriegebied te vinden is.

Farzaneh 3
Farzaneh Ardakani Projectleider Industrie (7)

Uitdagende projecten
“Goed communiceren is een van de belangrijkste kwaliteiten als Projectleider. Een van mijn huidige projecten is het plakken van zonnefolies op opslagtanks bij Vopak Terminal. Daar komt veel bij kijken. Ik zorg dat alles goed loopt en ben veel op locatie om toezicht te houden. Ik moet zaken goed opvolgen, zowel op commercieel als technisch vlak. Mijn tweede project, bij Shell Pernis, is groot en vraagt heel veel afstemming tussen verschillende partijen. Dat kost soms veel energie. Dan pak ik in mijn vrije tijd graag de camera om de natuur in te gaan en te fotograferen. Dat geeft weer energie.”

 

Doe eerst werkervaring op
“Ik houd van olie- en gasterminals en dat industriële; ik voel me altijd sterker als ik daar ben. Deze wereld kan voor vrouwen ook écht leuk zijn, maar je moet wel stevig in je schoenen staan. Het is een uitdagende functie. Ik zie dat veel jonge mensen gelijk projectmanager willen worden. Maar waarom begin je niet bij een andere afdeling in een andere functie? Bijvoorbeeld als werkvoorbereider of engineer. Zo doe je ervaring op en krijg je verstand van de processen. Die kansen krijg je hier. Het grote voordeel van een bedrijf als Equans is dat alles goed georganiseerd is en je kunt doorgroeien.”

Projectleiders vacatures
Farzaneh Ardakani Projectleider Industrie 10

Deze wereld kan voor vrouwen ook écht leuk zijn, maar je moet wel stevig in je schoenen staan.

Geïnteresseerd?

Wil jij net als Farzaneh als projectleider bij Equans aan de slag? 

Neem dan contact met ons op, dan krijg je mij of een van mijn collega's aan de lijn.