"Het is soms een sport om alles in goede banen te leiden."

Luuk Tilmans (3)

Maak kennis met Luuk, onze toekomstige Junior Projectleider

11 maart 2022

Luuk is 25 jaar, woont in Roermond en werkt sinds november 2021 als Werkvoorbereider bij Equans. In zijn vorige baan miste hij uitdaging en doorgroeimogelijkheden, dus solliciteerde hij bij Equans. Luuk is nu nog Werkvoorbereider, maar heeft de ambitie om binnen drie jaar als Junior Projectleider aan de slag te gaan.

Vier dagen per week is Luuk na zijn werk te vinden in de sportschool. “Ik heb een zittend beroep, dus sporten is een heerlijke uitlaatklep. Hoewel het soms ook een sport is om alles op het werk in goede banen te leiden.”

Luuk Tilmans (8)
Luuk Tilmans Werkvoorbereider Full (3)

Graag een uitdaging
“Ik heb in België gestudeerd, vergelijkbaar met hbo Werktuigbouwkunde. In mijn vorige baan merkte ik vrij snel dat mijn interesse en kwaliteiten bij projectmanagement liggen, dus heb ik een hbo-opleiding projectmanagement gevolgd. Helaas was er bij mijn vorige werkgever geen passende functie, dus solliciteerde ik bij Equans als Junior Projectleider. Je hebt voor die functie wel productkennis van installatietechniek nodig en dat heb ik helaas nog niet. Toch nam Equans mij aan, in eerste instantie als Werkvoorbereider. Ik krijg begeleiding en loop mee met ervaren collega’s. Equans maakt echt een loopbaanpad voor mij, dus geen loze beloftes. Hierdoor krijg ik de kans om Junior Projectleider te worden. Ik moet daar nog veel kennis voor bijspijkeren, maar ik houd wel van een uitdaging.”

Niet voor de leeuwen
“Met name de veelzijdigheid en diversiteit van het werk maken het zo leuk. Ik ben betrokken bij veel projecten, van groot tot klein. Soms zit ik de hele dag op kantoor en dan weer op locatie. Bij mijn huidige opdrachtgever zie ik hoe iets in de fabriek weggaat en later op locatie staat: dat is tof. Groot pluspunt van Equans vind ik dat je niet gelijk ‘voor de leeuwen’ wordt gegooid. Ik heb straks als Junior Projectleider alle touwtjes in handen en moet van veel markten thuis zijn. Gelukkig betrekken en helpen collega’s mij goed; dat geeft een fijne energie. Ik heb veel contact met monteurs en ben de verbindende schakel tussen theorie en praktijk.


Werkvoorbereiders vacatures
Luuk Tilmans Werkvoorbereider Full (4)

Je hebt alle touwtjes in handen en moet van veel markten thuis zijn.

Geïnteresseerd?

Ben jij net als Luuk werkvoorbereider en wil jij (in de toekomst) ook de stap maken naar projectleider?

Neem dan contact met ons op, dan krijg je mij of een van mijn collega's aan de lijn.