21057 ENG PROJECTFILM LEIMUIDERBRUG 210624.00 01 48 21.Still007

Op weg naar een inclusieve organisatie

05 februari 2021

Wij vinden het belangrijk dat iedereen in de maatschappij een kans krijgt. Daarom liet Equans Zuid-Nederland in een inclusieve arbeidsanalyse uitvoeren voor de engineeringsafdeling van de locatie Maastricht-Airport. Een analyse die in kaart brengt of er taken binnen de organisatie zijn die uitgevoerd kunnen worden door mensen met een arbeidsbeperking. Na het inzichtelijk maken van de lijst met geschikte werkzaamheden werd een profiel opgesteld van de kandidaat die hier het beste bij past.

Twee nieuwe collega’s
Op basis van de uitkomsten van de analyse ging wij samen met het UWV op zoek naar een goede match en die is gevonden! Met twee personen hebben we 1 FTE kunnen vullen. Zij verrichten werkzaamheden die ondersteunend zijn aan het primaire proces van de engineeringsafdeling. Een welkome ondersteuning voor de afdeling en fijne, afgekaderde werkzaamheden voor onze twee nieuwe collega’s.

Ontwikkeling
Senior HR business partner Patrick Pustjens: “Het traject is tot nu toe erg succesvol. De nieuwe collega’s krijgen begeleiding van een werkplekbegeleider vanuit Equans en een jobcoach van het UWV. Ze lijken erg op hun plek bij ons bedrijf en het werk gaat ze goed af. Sterker nog, ze nemen steeds meer taken op zich. Ze krijgen dus echt de kans om zich te ontwikkelen en die grijpen ze met beide handen aan. Als dit zo doorgaat, komt er misschien zelfs wel ruimte voor nieuwe collega’s, die de taken weer kunnen gaan uitvoeren waar deze collega’s ooit mee begonnen zijn. Op die manier proberen we te bewegen naar een inclusieve organisatie met eerlijke kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt.”

 

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk eens de pagina over Inclusief klimaat en diversiteit!

Ook interessant