Kantoor Achmea Tilburg

Van tevreden klant naar een duurzame relatie

12 mei 2022

Achmea en Equans delen al een lange geschiedenis als partners. Begin van dit jaar is dit vertrouwen in elkaar bevestigd met een nieuw contract voor het onderhoud en beheer van alle technische installaties op drie locaties van Achmea in Nederland. Komende jaren werken we onze gezamenlijke ambities voor energieneutraal werken in 2030 uit. Kevin de Rooij, landelijke contractmanager van Achmea en Joost Tolkamp, tendermanager bij Equans, vertellen over deze gunning.

“We zijn blij met deze samenwerking omdat Achmea en Equans goed bij elkaar passen”, vertelt Kevin de Rooij. "We hebben namelijk een duidelijke match op duurzame doelstellingen. Hierin kunnen we veel van elkaar leren, want hoe pak je dat aan en welke keuzes maak je in je bedrijfsvoering? De grote slag die Achmea wil maken dwingt ons om scherp te blijven en toekomstgericht mee te denken. Op technisch vlak kunnen wij hen volledig ontlasten voor energieneutrale en circulaire oplossingen”.

Goede basis verder uitgebouwd
De weg die we afgelopen jaar al zijn in geslagen, kunnen we nu voortzetten. Dit betekent goed luisteren naar de wensen en continu scherp zijn op mogelijke optimalisaties. Welke kansen zien we binnen ons onderhoudsplan? Hoe kunnen we de beschikbaarheid van de installaties vergroten en hoe gaan we onze leveranciers hierin betrekken?
Doordat onze beheertechnici in alle jaren expertise hebben opgebouwd, kennen ze de panden in Leeuwarden en Tilburg op hun duimpje. En dat gaan we in Zeist natuurlijk net zo goed doen.

  • Onderhoud en beheer op locaties Tilburg, Leeuwarden en Zeist
  • Contract met een looptijd van vijf jaar
  • Al klant sinds 1998

Proactief onderhoud en beheer
Achmea vraagt om een proactieve rol van ons als partner en wil gevoed worden met verbeteringen en actuele informatie over het onderhoud en beheer. Een breed team heeft het voorstel uitgewerkt, van commercie tot inkoop en de operationele teams. Joost Tolkamp was hier onderdeel van en blikt terug op een intensief traject: “In ons plan van aanpak hebben we verschillende thema’s van Achmea ingevuld. Ook hebben we oplossingen gezocht voor zaken waar Achmea nog verbetering zag. Veel aandacht is uitgegaan naar duurzaamheid, efficiëntie en uniformiteit in processen. Dus of we nu in Brabant werken of in Friesland, onze aanpak is hetzelfde. Zoals bij onze energierapportages of storingsanalyses. Dit is dan ook positief ontvangen door Achmea, we hebben de juiste snaar geraakt”.

Meer weten

Benieuwd naar onze aanpak voor Achmea of ben je ook geïnteresseerd in circulair werken? Neem gerust vrijblijvend contact op met Frank om meer te weten te komen over de dienstverlening van Equans.

Neem contact op: