Innovatie

  • Samen maken we Nederland slim en duurzaam.
Light Bulb 2631864

De diensten van morgen

Als internationaal technisch dienstverlener neemt Equans de leiding in de duurzame verandering. Met slimme innovatieve oplossingen spelen wij in op maatschappelijke ontwikkelingen en thema’s in werk- en leefomgeving. Om onze positieve impact te vergroten, hebben we iedereen nodig. 

Earth 2581631

Continu vernieuwen
Binnen Equans hebben wij een speciaal ontwikkelteam dat zich bezighoudt met innovaties en de vertaling daarvan naar de markt. Het team zet ideeën om in nieuwe producten of diensten, die bijdragen aan een betere, slimme en duurzame wereld. We werken met een eigen ontwikkeld innovatieproces, geïnspireerd op de Lean Startup-methode. Om de dienstverlening van Equans continu te verbeteren en onze klanten innovatieve oplossingen te bieden, combineren we innovatieve technologieën met multidisciplinaire expertise. Door continu te vernieuwen, blijven we de leiding nemen in duurzame verandering. 

Altijd op zoek naar ideeën
Bijdragen aan een duurzame samenleving begint met nieuwe ideeën. Deze frisse blikken, onconventionele gedachten en creativiteit vormen de basis voor vooruitgang. Bij Equans dagen we elkaar uit, doorbreken we patronen en vinden we samen de ruwe diamanten om de wereld positief te veranderen.

De toekomst ontwikkel je samen!

We geloven dat de beste oplossingen ontstaan als we samenwerken. Samen met al onze collega’s, klanten, partners, leveranciers en innovatieve startups maken we Nederland duurzaam!

Onze samenwerkingen: Samen voor morgen

Wij vinden verbinding belangrijk en zijn daarom actief in een breed ecosysteem. Om vooraan te zitten bij de nieuwste technologieën, werken wij ook nauw samen met verschillende kennispartijen. 

Team 4200837 1920

Thema's voor innovatie

Onze innovaties zijn gericht op maatschappelijke en actuele vraagstukken met de focus op de volgende thema’s:

Het energielandschap verandert niet alleen door toenemend verbruik maar ook door harde eisen vanuit het klimaatakkoord. Opslag van energie is een relevante ontwikkeling, net als het balanceren van een energienetwerk. Bij Equans werken wij actief aan onderscheidende oplossingen.

 

Ontdek hier onze nieuwste klantoplossingen op het gebied van energietransitie.

Gebouwen worden steeds slimmer. Naast werken, zijn kantoren steeds vaker ook plekken om elkaar te ontmoeten. Het ‘hybride werken’ vraagt om een frisse kijk op het gebruik van deze ruimtes. Wij zorgen dat gebouwen flexibeler, slimmer en duurzamer worden.

 

Ontdek hier onze nieuwste klantoplossingen op het gebied van de gebouwde omgeving.

De inzet van data op onderhoud verhoogt beschikbaarheid en reduceert kosten. Met algoritmes zetten we in op voorspellend onderhoud of richten we ons op compliancy en veiligheidsverbetering. Bijvoorbeeld door gebruik van slimme draadloze sensoren en Internet of Things.

 

Ontdek hier onze nieuwste klantoplossingen op het gebied van data gedreven beheer en onderhoud

 

Bestaande oplossingen energietransitie

Benieuwd naar onze bestaande technische oplossingen op het gebied van de energietransitie?

Lees meer over de energietransitie