Track & trace medische apparatuur

  • Reduceer zoektijden en verhoog de efficiëntie en primaire taak van jouw personeel, namelijk zorg verlenen
  • Data gedreven inzicht en data onderbouwde keuzes voor inkoop en voorraadbeheer
  • Grip om compliant te blijven voor onderhoud en schoonmaak en verhoog zo de patiënt veiligheid
ENGIE HEALTHCARE Header Digital

Heb je inzicht in de locatie en aantallen van medische apparaten?

De zorg in Nederland staat voor een aantal grote uitdagingen. Door het oplopend personeelstekort en de stijgende zorgkosten neemt de druk op de zorg steeds meer toe. Tegelijkertijd weten we dat het personeel in ziekenhuizen veel tijd kwijt is naar het zoeken van medische apparatuur. Dit kan oplopen tot wel 1 uur per persoon per dienst. Dit is zorgtijd die beter aan de patiënt besteed kan worden!

Dit is natuurlijk erg vervelend voor het verplegend personeel en zorgt voor onnodig tijdverlies en frustraties. Daarnaast leidt een gebrek aan inzicht in de locatie en voorraad van deze medische assets tot een overcapaciteit, onnodige kapitaalverspilling en risico om niet te voldoen aan wet- en regelgeving. Met de juiste digitale oplossing kun je eenvoudig en snel de locatie en aantallen assets inzichtelijk maken, zonder aanpassingen aan jouw huidige gebouw of infrastructuur.

Zorgpersoneel

Slimme track & trace oplossing

Een slimme sensor die real time inzicht biedt in de locatie en beschikbaarheid van medische apparaten in het ziekenhuis. De plug & play sensor maakt gebruik van jouw bestaande wifi of BLE netwerk en is daarom makkelijk in gebruik te nemen in en rondom het ziekenhuis. Via een webapp, die op ieder device te gebruiken is, is het voor gebruikers mogelijk om eenvoudig en snel de locatie van een bepaalde assets op te halen.

De sensor is op ieder gewenst device aan te brengen. Samen met jou kijken we welke devices het meest worden gezocht en waar het dus waard is om de sensor aan te bevestigen. Naast medische apparaten zijn er ook andere use cases mogelijk, zoals opsporen van dwalende patiënten of personeel, om in geval van calamiteiten de veiligheid te verhogen.

Infographic Smart Hospital Download hier de brochure over Track & Trace