Maatschappelijke betrokkenheid

  • Positief betrokken en écht iets betekenen!
Energievloer Basisschool Zonnewereld Vleuten

Wij zijn ons bewust van onze positie in en verantwoordelijkheid richting de maatschappij. We stellen onze medewerkers graag in staat om bij te dragen aan het verduurzamen van de maatschappij en daarmee waarde toe te voegen aan de gemeenschap. Daarbij vinden we het belangrijk om lokale initiatieven te stimuleren.

Wanneer maatschappelijke initiatieven dichtbij de core business ligt, kan je meer verschil maken. Je kunt dan als organisatie écht iets betekenen. Of het nu met kennis is, financiële ondersteuning of door het leveren van handjes: vrijwilligerswerk door medewerkers. Medewerkers zullen zich ook meer verbonden voelen met het initiatief en eerder een betrokken bijdrage leveren.

Onze ambitie:

We versterken de verbinding met de gemeenschap door onze medewerkers te engageren en te activeren.

Equans Doet!

Via het programma 'Equans Doet!' kunnen medewerkers die als vrijwilliger actief zijn, een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning vanuit ons bedrijf. De projecten en initiatieven dragen bij aan het verduurzamen van de maatschappij. Dit kan op zowel sociaal als milieutechnisch gebied zijn.

Sinds 2020 zijn er gemiddeld twee aanvraag rondes per jaar georganiseerd. Tot nu toe zijn er ruim 30 duurzaamheidsprojecten ondersteund via het programma. In 2020 en 2021 gebeurde dit namens ENGIE Nederland en vanaf 2022 organiseren we hetzelfde voor onze collega’s binnen Equans Nederland. 

Of het nou is door gebouwen te isoleren, sportveld verlichting te verduurzamen of mensen samen te brengen en te verbinden; we zijn trots om te zien dat collega’s zich ook naast hun werk inzetten voor het verduurzamen van onze maatschappij.

Equans Doet!

Meer weten?

Ontdek meer over ons MVO-beleid. Neem vrijblijvend contact op met een van onze MVO consultants.

Maurits van Riemsdijk

Sustainability manager

Neem contact op:

Maurits van Riemsdijk

Sustainability manager