Maatschappelijke betrokkenheid

  • Positief betrokken en écht iets betekenen!
Energievloer Basisschool Zonnewereld Vleuten

Net nieuw en al wereldberoemd

Bekijk onze nieuwe reclamecampagne

Bekijk het hier!

Wij zijn ons bewust van onze positie in en verantwoordelijkheid richting de maatschappij. We stellen onze medewerkers graag in staat om bij te dragen aan het verduurzamen van de maatschappij en daarmee waarde toe te voegen aan de gemeenschap. Daarbij vinden we het belangrijk om lokale initiatieven te stimuleren.

Wanneer maatschappelijke initiatieven dichtbij de core business ligt, kan je meer verschil maken. Je kunt dan als organisatie écht iets betekenen. Of het nu met kennis is, financiële ondersteuning of door het leveren van handjes: vrijwilligerswerk door medewerkers. Medewerkers zullen zich ook meer verbonden voelen met het initiatief en eerder een betrokken bijdrage leveren.

Onze ambitie:

We versterken de verbinding met de gemeenschap door onze medewerkers te engageren en te activeren.

EQUANS Doet!

Via het programma 'EQUANS Doet!' kunnen medewerkers die als vrijwilliger actief zijn, een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning vanuit ons bedrijf. De projecten en initiatieven dragen bij aan het verduurzamen van de maatschappij. Dit kan op zowel sociaal als milieutechnisch gebied zijn.

In 2021 heeft er één ronde plaatsgevonden waarin acht aanvragen zijn ingediend. Hiervan zijn zes initiatieven financieel is gesteund. De partijen die meedoen variëren van roeivereniging, tot cultuurfestijn en dierenasiel. Vaak werden energiebesparende maatregelen getroffen, bijvoorbeeld door LED verlichting toe te passen, warmte voorziening te verduurzamen of te investeren in zonnepanelen.

Het doel is EQUANS Doet! in 2022 voort te zetten en wederom initiatieven met een duurzaam karakter, waar onze medewerkers als vrijwilliger bij betrokken zijn, financieel te steunen.

Meer weten?

Ontdek meer over ons MVO-beleid. Neem vrijblijvend contact op met een van onze MVO consultants.

Maurits van Riemsdijk

Corporate Sustainability Officer