Building Information Modelling

  • Haal met BIM het maximale uit digitalisering
  • Ontwerp volledig digitaal met BIM
  • Beleef en beoordeel het bouwwerk voordat het gerealiseerd is
Zuyderland 3 (1)

Het verbeterpotentieel van BIM is enorm

De data in en om je bouwwerk zijn goud waard. Door die data gestructureerd in te zetten, kun je vele malen efficiënter bouwen en beheren. Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je? Wat heb je nodig? Welke gevolgen heeft de digitalisering voor jouw processen? En hoe kun je alle veranderingen zorgvuldig in de organisatie inbedden?

Equans is koploper in de digitalisering van de bouwsector en kan je helpen om antwoord te krijgen op al deze vragen. Om vervolgens van A tot Z begeleiding te bieden in het maximaliseren van de mogelijkheden.

  • Bouw sneller volgens ontwerp
  • Real-time inzicht en transparantie
  • Informatie is overal digitaal beschikbaar
Monteur Controleert Leidingen Met Bim Schets Zuyderland Edit

BIM transformeert

BIM is het digitaliseringsrecept voor de bouwsector. De basis is een model waarin in feite het complete bouwwerk is gedigitaliseerd: het heel ontwerp en alle assets daarin. Zo is een bouwwerk eigenlijk al 'af', voordat de eerste paal wordt geslagen. Na oplevering helpt het model vervolgens om het beheer van het bouwwerk te optimaliseren.

Samen halen we het beste uit de mogelijkheden van BIM

Niet alleen het bouwwerk zelf heeft baat bij een BIM-aanpak. Ook voor een volgend project, waarvoor dezelfde kennis opnieuw kan worden ingezet, levert digitalisering grote voordelen op. En door data van diverse bouwwerken te bundelen in gebiedsontwikkeling, is er zelfs nóg meer efficiencywinst boeken. 

Een optimaal functionerend BIM ecosysteem creëren
Om te helpen om het maximale uit de digitalisering te halen, geeft Equans BIM-advies om vanuit beheerde of onbeheerde asset informatie naar een optimaal functionerend BIM ecosysteem te komen. Om sneller vertrouwd te raken met de finesses en voordelen van BIM, raden we aan om met een overzichtelijk pilotproject te beginnen. Zo kan je in korte tijd kennismaken met de ins en outs van digitalisering met BIM – op een concreet project!

omschrijving van de header afbeelding

Lee Towers gebruikt BIM slim

Door te werken met een driedimensionaal BIM-model (Building Information Model) kon Equans de doorlooptijd kort houden. Het 3D-model vormde na oplevering de basis voor het onderhoud aan de WKO-installatie, die in eigendom van Equans blijft.

Lees hier hoe Lee Towers BIM inzet

Ook voor jou aan de slag?

Benieuwd wat BIM voor jou kan betekenen? Neem contact op met Kees voor een adviesgesprek.

Neem contact op: