MeerJarenOnderhouds- Begroting

 • Juiste balans tussen kosten, prestaties en risico's
 • Installaties verduurzamen door slim te investeren
 • Meer dan een kostenprognose
Monteur In Ziekenhuis Amphia Lopend

Welke kosten zijn noodzakelijk om uw installaties de komende jaren op het gewenste conditieniveau te houden?

Als het gaat om uw installaties, wilt u de juiste afwegingen kunnen maken. Wat is het beste moment om te vervangen? Welke kosten zijn noodzakelijk om uw installaties de komende jaren op het gewenste conditieniveau te houden? Hier krijgt u inzicht in met ons MJOB-overzicht.

Maar we kunnen en bieden meer: inzicht in risico’s, onderbouwing van de noodzaak voor investeringen en het bepalen van de juiste prioriteit. Dit leidt tot minder storingen, minder comfortklachten en geen vervelende verrassingen. In het adviesrapport lichten we deze aspecten toe, zo kunt u uw keuzes onderbouwen en biedt het u kansen voor de verduurzaming van uw installaties. Alle informatie duidelijk gestructureerd, op één plek.

Jeroen Van Ijs Werkt Aan Installatie 72 Dpi

Wat is MJOB?

MJOB staat voor MeerJarenOnderhoudsBegroting en is een instrument wat inzicht geeft in noodzakelijke investeringen op de lange termijn. MJOB staat ook wel bekend onder de volgende synoniemen: MJOP, LTM, LTVP, LTOP.

In de MJOB wordt gekeken naar de staat van de installaties en gekeken wanneer die toe zijn aan vervanging. Hierin kijken wij niet alleen naar technische levensduur, maar houden ook rekening met organisatie belangen. Denk hierbij aan huisvestingsplannen, verduurzamen of uitbreiding.

De opbouw van een MJOB:

 1. Klantwens: Inventarisatie van de doelstellingen van de klant
 2. Voorstel: Op basis van assetlijst stelt Equans een MJOB en een advies op
 3. Prioriteiten: MJOB presenteren en gezamenlijk prioriteiten bepalen
 4. Uitvoeren: Activiteiten van plan tot uitvoering brengen
 5. Actualiseren: Assetlijst en MJOB updaten

De voordelen van MJOB

Afhankelijk van jouw situatie kan de MJOB je verschillende voordelen bieden. Daarbij moet je denken aan de volgende vraagstukken:

 1. Hoe kan ik de komende jaren mijn installaties verduurzamen (bv. reductie van CO2 uitstoot)?
 2. Wat is de juiste balans tussen kosten, prestaties en risico's?
 3. Hoe overtuig ik mijn stakeholders om geld uit te geven voor vervanging van de installaties?
 4. Hoe kan ik de kosten voor onderhoud voorspelbaar maken?
Meer weten over MJOB
Monteur In Ziekenhuis Amphia
Jan En Hans In Gesprek Op Dak Kredietbank Leeuwarden 72 Dpi

Kredietbank Leeuwarden

Een sprong van energielabel D naar A in nog geen jaar tijd. Deze enorme verduurzamingsslag voor het hoofdkantoor in Leeuwarden heeft Kredietbank Nederland in de afgelopen maanden samen met Equans gerealiseerd. Grote stappen zijn in korte tijd gezet dankzij de strategische inzet van investeringen vanuit de MeerJaren-OnderhoudsBegroting (MJOB). De MJOB op basis waarvan Equans al jaren het technisch onderhoud in het pand uitvoert. Onlangs is officieel het energielabel vastgesteld op A+.

Lees meer over deze klantcase

Meer weten?

De inzet van een MJOB is voor elke organisatie uniek. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem contact op: