Storage as as Service (SaaS)

SDO Managed Services

Wil je altijd snel kunnen beschikken over extra opslag voor bestanden, archivering en back-up data? Of wil je opschalen omdat je huidige opslagcapaciteit bijna aan de limiet zit? 

Met Storage as a Service (STaaS) biedt CID je een flexibele en kostenefficiënte oplossing. Al je data zijn veilig opgeslagen in een van onze TIER III Datacenters en altijd snel beschikbaar voor je bedrijfsvoering. Je kunt STaaS afnemen in stappen van 1TB tot een maximum van 10 TB per STaaS disk. STaaS is een aanvulling op het IaaS-platform en is naadloos te koppelen aan de virtuele servers van Equans en Uniserver.

Flexibele opslag via Storage as a Service

Hoe werkt het?

De schijfruimte die je afneemt als STaaS koppelen wij als een Virtual Machine Disk (VMDK) aan een virtuele server. Je kunt deze STaaS-disk naar eigen inzicht inrichten binnen het OS van de virtuele server. De STaaS-disks gedragen zich als lokale disks in de VM: je moet deze dus zelf partitioneren en formatteren naar een OS, zoals Windows (NTFS) of Linux (ext4/xfs). Heb je meer capaciteit nodig? Dat is eenvoudig, want je kunt meerdere STaaS-disks samenvoegen in een volumegroep. Je kunt STaaS afnemen in stappen van 1TB tot een maximum van 10 TB per STaaS-disk.

Je kunt STaaS alleen koppelen aan een server die binnen de Equans/Uniserver IaaS-dienstverlening draait. De server wordt aan de STaaS-disk via een live migratie (vMotion) gekoppeld aan de juiste locatie in het IaaS-platform. Dit gebeurt zonder downtime.

Volledige controle

Je hebt de controle over je eigen data. Verder richt je zelf de STaaS-disk in, inclusief partitioneren en formatteren. Ook ben je verantwoordelijk voor de integriteit van de opgeslagen data. Je monitort en beheert het verbruik en de vulgraad van de disk(s) en regelt een back-up in. Uiteraard kunnen wij je adviseren over de mogelijkheden voor back-ups.

Wij zijn verantwoordelijk voor alle onderliggende fysieke hardware en infrastructuur en wij hebben géén inzage in het daadwerkelijke verbruik van de harddisks in je servers. Het periodieke onderhoud aan de infrastructuur heeft geen impact op de beschikbaarheid van je data.

Veilige opslag in TIER III datacenters

STaaS wordt geleverd vanuit een van onze twee Tier III datacenters. Deze datacenters zijn volledig gecertificeerd en voldoen aan strenge milieu- en veiligheidseisen. STaaS staat altijd lokaal ten opzichte van de gekoppelde VM.

Je kunt back-ups van de gekoppelde STaaS-disk(s) onderbrengen bij de Back-up dienst van Uniserver.

Bekijk meer oplossingen voor een betrouwbare infrastructuur

Samenwerking Vebego, Uniserver & Equans

Andere oplossingen voor infrastructuur

Heb je andere vraagstukken op het gebied van infrastructuur en IT? CID van Equans Digital heeft alles in huis om je te ontzorgen. 

Cybersecurity Datacenter
security