Equans Mobiel Datacenter

  • De flexibele oplossing voor veilige en lokale opslag van data
LMP2001200027

In de groeiende digitale wereld wordt het steeds belangrijker dat digitale systemen op elk moment beschikbaar zijn voor bedrijven en consumenten. Datacenters vormen het hart van de digitale infrastructuur. Equans richt haar vizier op digitalisering, waarbij innovatieve ‘Smart Tech’ oplossingen worden ingezet zodat al onze klanten slimmer, beter en zuiniger gebruik kunnen maken van energie.

Equans heeft ruime ervaring met het ontwerpen, bouwen en beheren van datacenters. Met het in samenwerking met Legrand ontwikkelde Equans Mobile Data Center (EMDC) kan Equans extra datacentercapaciteit voor haar klanten realiseren. Equans combineert daarbij bedrijfszekerheid met duurzame technologie, energie-efficiëntie en kostenbesparing.

Meer weten over onze oplossing?

Kom in contact over het EMDC
Screenshot Emdc Configurator 350X320

Stel zelf je eigen EMDC samen

Via de online configuratietool, stel je eenvoudig en snel een eigen Equans Mobile Data Center samen. Aanvullend op de benodigde onderdelen voor de basisfunctionaliteit van het mobiele datacenter, zijn er diverse mogelijkheden die het gebruiksgemak vergroten of je meer bedrijfszekerheid geven. Op deze manier bouw je naar eigen wensen en eisen een mobieldatacenter. Na het samenstellen ontvang je direct een offerte per mail.

Stel zelf je mobiele datacenter samen

De flexibele oplossing voor veilige en lokale opslag van jouw data

Het Equans Mobile Data Center is de all-in-one one-stop infrastructuur oplossing en levert je een unieke flexibele oplossing voor opslag van jouw data. Je kunt dit inzetten wanneer je bijvoorbeeld (op korte termijn) extra capaciteit in wilt zetten of als je privacygevoelige informatie niet in de cloud wilt plaatsen. Maar het Equans Mobile Data Center is ook goed inzetbaar als alternatief voor een traditioneel datacenter wanneer je wilt renoveren, uitbreiden of vernieuwen. Het voordeel ten opzichte van traditionele bouw is een tijdsbesparing in de realisatie tot wel 40%. 

High-density oplossing, grote energie dichtheid per m2
Maatwerkoplossing op basis van modules eenvoudig samengesteld met de configuratietool. Volledig geïntegreerd modulair data center in 1 behuizing wat voordelen geeft op het gebied van: logistiek, implementatie, security en operatie. Uitvoerige commissioning procedure en plug & play bij jouw op locatie.

Het Equans Mobile Data Center levert je een totaalconcept. In dit mobiele datacenter worden koeloplossingen gecombineerd met energie-efficiënte oplossingen voor optimaal rendement en continue prestaties. Een datacenter dat met, vooraf gedefinieerde modules, naar eigen wens is vorm te geven, flexibel is, modulair uitbreidbaar en de beschikbaarheid & betrouwbaarheid van uw ICT systemen verhoogt.

Lentis Mobiel Datacenter

Het mobiele datacenter van Lentis

“Het mobiele datacenter draait vlekkeloos. Je merkt eigenlijk niet dat het er is.” Met die woorden reageert manager Automatisering Eppe Wolfis van zorgorganisatie Lentis op de vraag hoe het Equans Mobile Data Center (EMDC) bevalt nu het ruim een jaar draait. Het gaat om het uitwijk-datacenter dat Equans voor Lentis opleverde in Zuidlaren.

Lees meer over de oplossing van Lentis

Meer weten?

Leg contact met een specialist!