Tankinstallaties met chemische vloeistoffen?

  • Gecertificeerde inspecteurs
  • Ervaren inspecteurs in verschillende markten
  • Overzichtelijke rapportages
Shutterstock 1322873285 72 Dpi

Net nieuw en al wereldberoemd

Bekijk onze nieuwe reclamecampagne

Bekijk het hier!

Ben jij al compliant?

Op 1 juli 2021 is de BRL K903 over gegaan in de geactualiseerde BRL SIKB 7800. Aanvullend gelden bovendien de eisen van de PGS 31. Dat betekent dat je chemische tankinstallaties hier aan moeten voldoen. Bovendien gaat op 1 juli 2022 de Omgevingswet in.

Door deze wet wordt het volledig jouw eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de eisen. Equans heeft een totaaloplossing die ervoor zorgt dat je compliant bent en veilig blijft werken.

Ontdek alle ins- en outs in onze whitepaper

Oplossing op maat

Equans zorgt ervoor dat je voldoet aan de eisen van de BRL SIKB 7800 en PGS 31. Daarvoor bieden we onze totaaloplossing voor tankinstallaties:

  • Inspectie en advies
  • Modificaties als dat nodig is
  • Herinspectie
  • Keuring en certificering

Bovendien kan Equans de structurele vervolginspecties en hercertificeringen monitoren en uitvoeren. Wij doen ook het ontwerp en nieuwbouw van tankinstallaties.

 

Shutterstock 1495481033

Controle via de Omgevingswet

Op 1 juli 2022 gaat de nieuwe Omgevingswet in. Daardoor wordt je volledig zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de eisen. De Omgevingsdienst controleert de naleving van de omgevingsvergunning conform de PGS 31, waar de BRL SIKB 7800 deel van uitmaakt.

Wie ging je voor?
Wij voeren onze oplossing voor verschillende klanten in verschillende branches uit. Onder andere Avebe heeft onze oplossing al toegepast.

Royal Avebe ontzorgt in BRL SIKB 7800-certificering van chemische opslagtanks
omschrijving van de header afbeelding

Officieel gecertificeerd

Alleen bedrijven met BRL-gecertificeerde monteurs mogen aan tankinstallaties werken. De Kiwa heeft Equans gecertificeerd voor de inspectie, modificatie, nieuwbouw, installatie, keuring en certificering voor de PGS 31 en BRL SIKB 7800.

Andere PGS-eisen
Equans kan ook inspecties, modificaties, keuringen en certificeringen verzorgen voor de eisen die worden gesteld in de: PGS 15: Opslag van verpakte gevaarlijke stoffen (kleinverpakking), PGS 28: Vloeibare brandstoffen in ondergrondse installaties en aflevertoestellen, PGS 29: Brandbare-vloeistoffenopslag > 150 m³ en PGS 30: Vloeibare brandstoffen in bovengrondse tank- en afleverinstallaties. Wij werken hiervoor samen met gecertificeerde partners.

Whitepaper standaard

Download de whitepaper

Lees alles over de eisen die de BRL SIKB 7800 en PGS 31 stellen aan bedrijven met tankinstallaties met chemische stoffen.

Ook voor jou?

Onze collega's staan voor je klaar om deze inspectie uit te voeren. Benieuwd naar de kosten voor een inspectie? Neem vrijblijvend contact op met een van onze consultants.

Frank Sardha

QC-functionaris