Sustainable Asset Management

  • Gebaseerd op de ISO norm 55001
  • Geeft aan wanneer en wat te doen aan een technische installatie
  • Één doel: continu het optimale uit je assets halen.
Asset Management

Modulaire methodiek voor beheer en onderhoud die zorgt voor optimale prestaties

Je beheert assets. Elke dag neem je beslissingen over onderhoud, beheer, nieuwbouw en modificaties. Vroeger werd hierbij alleen naar kosten gekeken. Tegenwoordig worden ook prestaties en risico’s meegewogen. Dit noemen we ook wel asset management.

Nen1010 Inspectie Medewerker Met Ontwerp

Modulaire opbouw en maatwerkoplossing

SAM is, simpel gezegd, een modulaire methodiek voor beheer en onderhoud die zorgt voor optimale prestaties gedurende de gehele levensduur van assets. Het woord ‘modulair’ zegt het al: het SAM-model is in te richten op basis van jouw specifieke wensen. Gebaseerd op de doelstellingen van jouw organisatie kies je de modules die voor jou van belang zijn. 

Met Sustainable Asset Management (SAM) beschik je over één integrale aanpak voor je totale asset management. SAM:

  • Helpt je strategische investeringsbeslissingen te nemen
  • Het verbetert je risicomanagement
  • Het zorgt ervoor dat de TCO optimaal is voor de vereiste prestaties.

Risico's, prestaties en kosten in balans

Wij geloven in een volwaardig partnerschap. Dit realiseren we door informatie met elkaar te delen, je te adviseren en bovenal verder te kijken. We kijken niet alleen of een asset aan de wettelijke verplichtingen voldoet, maar ook naar dat wat nodig is om prestaties, risico’s en kosten in balans te houden. Zodat een asset ook daadwerkelijk waarde aan een keten toevoegt.

We kijken hoe kritisch een bepaalde installatie is voor jouw bedrijfsproces, we maken trendanalyses en we doen verbetervoorstellen. Daarbij kunnen we vooraf aantonen op welke termijn je bepaalde investeringen terugverdient.

FSS Techniek 1

Ontdek onze klantcases

Santé Partners zet verduurzamingsstap: klaar voor 2030

Door slim te investeren heeft Kredietbank Leeuwarden haar energielabel verbeterd van D naar A. 

Zonnehuisgroep Ingang 540X650

Zonne Zonnehuisgroep IJssel-Vech

SAM MJOB biedt zorgorganisatie totaaloplossing voor ondergoud en beheer 

Brainport Industries Services

Onze Brainport Industries Services is ontstaan vanuit een dreamteam van professionals dat al tientallen jaren werkt aan het installatielandschap van ASML. Een dynamische en complexe hightech omgeving met een vereiste uptime van 99,8 procent zonder (veiligheids)incidenten. Daar hebben onze engineers hun strepen verdiend en hun diepgaande kennis en praktijkervaring opgedaan.

Omdat we zien dat veel organisaties worstelen met asset performance door de schaarste aan kennis en technisch personeel, hebben we Brainport Industries Services opgezet. Daarmee maken we onze kennis en kunde beschikbaar voor anderen. En willen we engineers opleiden tot goede huisvaders. Met dit team opereren we vanuit Brainport Industries Services in regio Eindhoven.

Asset Management Eam

SAM game

Wil je op een interactieve manier samen met jouw collega’s kennismaken met de belangrijkste aspecten van asset management? Schrijf je dan nu in voor onze SAM Game. Tijdens het spel kom je tal van herkenbare dilemma’s tegen, zoals: investeren in nieuwe assets of bestaande assets verbeteren door onderhoud uit te voeren? Al snel wordt de vertaling naar jouw dagelijkse praktijk gemaakt. De kern van asset management én het belang van onderlinge samenwerking in één sessie gevangen. 

Download SAM game

Meer weten?

Ben je benieuwd wat SAM voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met onze consultant voor meer informatie.

Neem contact op: