Whatsapp Image 2022 09 23 At 12.09.08

Eerste toepassing van nieuwe branddetectieoplossing voor elektrische voertuigen een feit

23 september 2022

Vrijdag 16 september 2022 zijn in Nederland de eerste parkeerplaatsen in een parkeergarage voorzien van de slimme EV-branddetectie van Equans. Deze gloednieuwe branddetectieoplossing waarborgt de brandveiligheid van elektrische voertuigen en faciliteert tegelijkertijd de transitie naar elektrisch rijden. Kortom, een mooie oplossing die tegemoet komt aan de wens van vastgoedeigenaren, woningbouwverenigingen en verzekeraars om hun parkeergarages en gebouwen veilig te stellen van mogelijke branden met elektrische voertuigen.

Snelle detectie en ontruiming

Ondanks de ‘groene’ voordelen van elektrische voertuigen, brengen ze ook nieuwe risico’s met zich mee, zoals extra brandgevaar. De nieuwe EV-branddetectie van Equans zet in op een ultrasnelle detectie van o.a. warmte. Hierin onderscheidt het systeem zich van de reguliere detectie, die pas een melding geeft na het ontstaan van een brand. Door de snelle melding wordt er cruciale ‘tijd’ gekocht. Daardoor kan de ontruiming van het gebouw eerder in gang worden gezet en kan de brandweer zich focussen op het oplossen van de calamiteit in plaats van de evacuatie. Door deze tijdwinst is het direct mogelijk om bijvoorbeeld het betreffende voertuig ter plaatse te koelen of uit de garage te slepen. Dit voorkomt niet alleen de verspreiding van de brand via andere voertuigen maar ook een mogelijke kettingreactie van brandende accucellen.

Innovatief in brandveiligheid

Als technisch dienstverlener heeft Equans ruime ervaring in het technisch beheer en onderhoud bij diverse gerenommeerde landelijke opdrachtgevers op het gebied van o.a. brandbeveiligingsinstallaties. Met innovatieve technische, digitale en duurzame oplossingen helpen wij onze klanten in het realiseren en versnellen van de drie grote transities van nu: de energie-, digitale, en industriële transitie. Vanuit deze kennis en ervaring is de EV-branddetectie ontwikkeld. Met deze oplossing kan de elektrificatie van mobiliteit ook voortaan veilig worden gehouden!

Bunnik EV Branddetectie Geknipt

Neem contact met ons op

Dennis van der Mark

Consultant Fire Safety & Security

Neem contact op:

Dennis van der Mark

Consultant Fire Safety & Security

Ook interessant

Het hijsen van de vlag, met v.l.n.r. Arjan Sixma, Directeur Operatie Noord-Nederland bij Equans, Ate van der Zee, Voorzitter RvB UMCG, Geert Klein Lebbink, Adjunct-directeur bij Trebbe Bouw en John Ottens, Directeur Integrale Projecten regio Noord bij BAM Bouw en Techniek © foto Digna ten Napel

FourCare levert nieuw Radboudumc op

Equans maakt stappen in de digitalisering van maintenance samen met PlanRadar