Wieger Droogh nieuwe CEO Equans Nederland

04 mei 2023

Bunnik, 4 mei 2023 - Wieger Droogh is per 1 mei 2023 aangesteld als CEO van Equans Nederland. Hij volgt Han Blokland op, die met pensioen is gegaan. Droogh was hiervoor bijna twaalf jaar werkzaam als CEO bij PreZero Nederland (voorheen Suez Recycling en Recovery), waar hij in 2008 als manager operations begon.

Wieger: "Equans wil dé partner zijn die klanten ondersteunt in de energie-, industrie- en digitale transitie. Ik kijk er naar uit om onze positie in de markt nog verder te versterken en met onze expertise en techniek een belangrijke bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Daarnaast willen wij dé werkgever zijn voor technisch talent."

Over Equans

Equans is wereldleider in technische dienstverlening en maakt deel uit van de internationale beursgenoteerde Bouygues groep. Wereldwijd zijn er 90.000 medewerkers actief in 20 landen. De internationale jaaromzet van Equans bedraagt meer dan €17 miljard. Met 6.000 medewerkers realiseert Equans Nederland een omzet van 1,1 miljard euro.

We ontwerpen, bouwen, beheren, innoveren, financieren en onderhouden technische installaties voor onze klanten. Ook zetten we duurzame oplossingen op maat in om de gebouwen, installaties, systemen en processen van onze klanten te optimaliseren. Onze hooggekwalificeerde experts ondersteunen gebieden, steden, industrieën en gebouwen dankzij hun uitstekende technische knowhow en sterke geografische aanwezigheid. Zij bieden een unieke combinatie van expertise op het gebied van HVAC (verwarming, ventilatie, airconditioning), koel en vriestechnologie (Refrigeration) en Safety & security, facility management, digitalisering & ICT, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en robotica. Hierdoor helpen we onze klanten in het realiseren en versnellen van de 3 grote transities: de energie, digitale en industriële transitie.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met onze experts.