Equans lanceert Carbon Shift om de transformatie van klanten naar een CO2 neutrale, duurzame wereld te versnellen

04 maart 2024

Equans, een wereldleider in de energie- en dienstensector, lanceert Carbon Shift, een geïntegreerde aanpak om bedrijven en lokale overheden te helpen de uitdagingen van CO2 reductie aan te gaan en in algemene zin de transformatie naar een duurzaam model dat rekening houdt met de grenzen van de planeet.

Equans lanceert Carbon Shift vanuit de technische expertise op het gebied van CO2 neutraliteit en energie-efficiëntie om het transformatieproces voor klanten te vereenvoudigen. Carbon Shift verenigt enkele honderden experts met de mogelijkheid om bedrijven te helpen echt CO2 neutraal te worden, door hun energieverbruik te verminderen en hun behoeften op het gebied van verwarming, koeling en wagenpark te verschuiven naar elektrische energie.

Carbon Shift omvat het hele scala aan diensten: van energie- en CO2 analyses, hulp bij het opstellen van de aanpak rondom wet- en regelgeving, SBTI, CSRD, enz., tot het implementeren van een gedetailleerd plan en begroting, opgesteld door professionals op het gebied van elektrotechniek en thermische engineering, en het inrichten van systemen om het energieverbruik te verminderen, verbruikspieken eruit te halen en de energiebehoefte om te zetten in elektriciteit.

Carbon Shift aggregeert en maakt het makkelijker om toegang te krijgen tot het uitgebreide scala aan vaardigheden van Equans op het gebied van IT, automatisering van regelgeving, elektrische of thermische opslag, warmtepompen, elektrisch wagenparkbeheer, zonne-energie en mini-grids.

Carbon Shift biedt een end-to-end oplossing die onafhankelijk is van alle energieproducenten, waardoor klanten van elke omvang hun op CO2 verbruik kunnen minimaliseren door zich te concentreren op hun kernexpertise en tegelijkertijd volledige flexibiliteit te behouden om de beste energieprijzen te vinden.

"We hebben honderden CO2 neutraliserende projecten voor onze klanten uitgevoerd; van herontwerp van de warmteproductie van installaties tot automatiseren van gebouwcontroles, opslag van thermische energie in de zomer voor gebruik in de winter en installatie van fotovoltaïsche zonne-energiesystemen voor eigen verbruik.

Klanten vragen ons om al deze oplossingen te combineren, zodat ze hun plan voor het verkleinen van hun ecologische footprint kunnen optimaliseren en ook kunnen implementeren. Daarom zijn we verheugd om Carbon Shift te lanceren, een wereldwijd merk dat honderden experts verenigt met toegang tot duizenden Equans-ingenieurs. Elektriciteit wordt snel CO2 neutraal en we hebben nu de capaciteit om de infrastructuur, processen en het transport van onze klanten vrij van CO2 te maken, zodat we allemaal vooruitgang kunnen boeken in het bereiken van Net Zero Carbon in de nabije toekomst.

Het is een belangrijke stap voor ons bedrijf, een strategisch commitment voor Equans om de essentiële strategische energieplannen van onze klanten vorm te geven en bij te dragen aan hun economische prestaties op lange termijn", zegt Jérôme Stubler, CEO van Equans internationaal.

Carbon Shift maakt gebruik van de wereldwijde expertise van Equans om oplossingen te implementeren via lokale teams. Zij zorgen voor:

  • Ondersteuning in elke fase van het project: van advies stroomopwaarts tot monitoring en zelfs prestatieafspraken, inclusief gedetailleerd ontwerp, lokale financieringsoplossingen, beheer van installatiewerkzaamheden en onderhoud;
  • Een reeks beproefde CO2 arme oplossingen;
  • Een gezamenlijke aanpak voor het bouwen van op maat gemaakte oplossingen voor een circulaire en op gebruik gebaseerde economie;
  • Het ter beschikking stellen van teams van deskundigen voor advies over en uitvoering van de klimaatstrategie, bestaande uit 500 mensen in Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, België en Canada.