Duurzaam parkeren in het Zonnebos bij Achmea

  • 3.200 zonnepanelen
  • 30 oplaadpunten voor elektrische auto's
Duurzame Carport Zonnebos Achmea 2020 Gebouw

Equans is trotste ontwikkelaar en hoofdaannemer van de zonnecarport op de Achmea Campus in Apeldoorn. Op het dak van het parkeerpark liggen 3.200 zonnepanelen. De groene energie die hiermee wordt opgewekt levert, samen met de eerder geplaatste 600 panelen, ruim 1 megawatt piek (MWp) op. Hiermee voorziet de kantoorlocatie zelfstandig in 15% van de elektriciteitsvoorziening. Dit is te vergelijken met 250 huishoudens.

Bij de bouw van de parkeerplaats is rekening gehouden met het recyclen van materialen. Zo kun je op het terrein eerder gebruikte straatklinkers uit de regio vinden en zorgt de lichte innovatieve staalconstructie voor minder materiaalgebruik. Zelfs het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt.

Onder het solardek zijn 300 parkeerplaatsen, waarvan 30 met een laadpunt voor elektrische auto’s. De energie hiervoor wordt rechtstreeks aangeleverd door de zon. Mocht je je auto hier parkeren, sta je dus écht duurzaam geparkeerd.

  • Apeldoorn
  • 2020
  • Achmea

In co-creatie werken aan een duurzame toekomst

Equans was trotse hoofdaannemer van deze duurzame architectonische carport-installatie. De ontwikkeling en realisatie van dit duurzame traject is tot stand gekomen door de samenwerking met NBArchitecten, staalbouwer Moeskops en Van Boekel Infra. Een echte co-creatie waarmee we een gedeelte van de duurzaamheidsdoelstelling van Achmea waarmaken: 100% klimaatneutraal in 2030.

Equans is trots op de realisatie: een 7.000 vierkante meter-tellend ‘zonnebos’-parkeerpark. De cijfers van de installatie op een rijtje:

  • Opgewekt vermogen zonnepanelen <1 MWp (980 kWP)
  • 162 zonnepanelen
  • 11x 90 kW omvormers
  • 140 LED armaturen onder carport
  • 30 laadpunten; 15 dubbele EV Box laadpalen (2x 22kW)
Duurzame Carport Zonnebos Achmea 2020 Gebouw
Achmea zonnebos carport 2020

Achmea

Achmea is een belangrijke financiële dienstverlener op de Nederlandse markt. Zij verzekert ongeveer 10 miljoen Nederlanders voor zorg, schade en inkomen. De focus van Achmea ligt op eenvoudige verzekeringen, waarbij ze verantwoord omgaat met premies. Achmea heeft de ambitie om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn.

Meer over Achmea

Kunnen we jou ook helpen met zonne-energie?

Ontdek de mogelijkheden voor het duurzaam opwekken van je eigen zonne-energie. Bij Equans hebben we ruime ervaring in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van zonneparken van klein tot groot. Graag komen we met je in gesprek om te kijken welke oplossing voor jou het beste past.

Meer informatie over zonne-energie voor jouw organisatie
Duurzame Carport Zonnebos Achmea 72 Dpi

Liever direct contact?

Benieuwd hoe we jouw bedrijfsvoering op maat verduurzamen? Neem contact via onderstaand formulier. We staan klaar om je te helpen! 

Neem contact op: