Realisatie nieuw hoofdgebouw Radboudumc voor zorg van de toekomst

  • BREEAM-excellent
  • Healing environment
Radboudumc Oktober 2021 Hoofdgebouw 3

Als onderdeel van consortium FourCare, dat bestaat uit Equans, Trebbe, Unica en Van Wijnen, bouwen we naast de huidige hoofdingang van het Radboudumc een gloednieuw hoofdgebouw van elf verdiepingen. Door de krachtenbundeling heeft FourCare vier keer zoveel kennis en kunde in huis voor het realiseren van nieuwbouw en verbouw van ziekenhuizen. Als één team met bewezen resultaten in samenwerking heeft de combinatie nu ook voor het Radboudumc een nieuwe omgeving gerealiseerd die aansluit op hun wensen en behoeften van patiënten, medewerkers en bezoekers.

Meer weten over onze dienstverlening voor Healthcare?
  • Nijmegen
  • 2019-2022
  • Radboudumc

Kijkje achter de schermen bij de technisch specialisten

Het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc, met elf bouwlagen en innovatieve technologie, is in 2022 ‘BREEAM-Excellent’ opgeleverd en in september door Koning Willem-Alexander geopend.

Als één team hebben we binnen het consortium FourCare – een samenwerking van Equans, Unica, Trebbe en Van Wijnen – dit ziekenhuis van de toekomst gebouwd. Neem een kijkje achter de schermen met deze technische specialisten!

 

Lees hier over de oplevering van het Radboudumc

Vervanging

Het nieuwe hoofdgebouw vervangt een groot aantal gebouwen dat niet meer aan de huidige wensen en standaarden van het Radboudumc voldoet. In het hoofdgebouw werken straks verschillende specialismen samen. Er komen poliklinieken, verpleegafdelingen, dagbehandelingen en kantoorruimtes voor medisch personeel. Ook komt hier de nieuwe hoofdingang van het Radboudumc.

Duurzaam en innovatief

FourCare was trots met haar expertise een bijdrage te leveren aan deze ambities. “Dat Radboudumc voorop wil lopen in technologie en innovatie, maakt dit een hele interessante en leuke opdracht. Er zitten veel intelligente componenten in het nieuwe gebouw”, weet Unica-CEO John Quist. Ook het duurzaamheidsaspect is volgens Hein Trebbe sr., directeur bij Trebbe, cruciaal. “Het Radboudumc gaat voor duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. In 2030 wil het ziekenhuis energieneutraal zijn. Ik vind het een eer dat FourCare een bijdrage mocht leveren aan dit ziekenhuis van de toekomst en aan betaalbare zorg.”

Radboud hoofdgebouw

Compact bouwen

Het Radboudumc investeert fors in slimme technologie en nieuwe werkprocessen, waardoor er compacter gebouwd kan worden. Een goede technologische infrastructuur zorgt voor gebouwen die beter presteren en effectiever zijn. Die efficiencyslag gaat vanzelfsprekend niet ten koste van de patiënten of de zorgverleners. 

Bekijk de video over de technieken

Healing environment

In het nieuwe gebouw zijn straks 150 slim ontworpen eenpersoons patiëntenkamers, die voldoen aan de principes van ‘healing environment’. Dankzij videoprojectie op de wanden kan de sfeer van de kamer worden aangepast aan de wensen patiënt, ditzelfde geldt voor de inrichting van de kamers.

Meer weten?

Benieuwd hoe we jouw bedrijfsvoering op maat verduurzamen? Neem contact via onderstaand formulier. We staan klaar om je te helpen!

Johan van Baardwijk

Marktdirecteur Healthcare

Neem contact op: