Wilhelmina Ziekenhuis Assen: Duurzame zorg door een toekomstbestendig gebouw

Verloskamer 1

Bij het Wilhelmina Ziekenhuis (WZA) is Equans al jaren nauw betrokken bij de toekomstbestendige ontwikkelingen van het ziekenhuis. Equans realiseerde in samenwerking met partners al eerder het dialysecentrum, het vaatlab, het ouder- kindcentrum en de IC/CCU. Hoe ziet de samenwerking tussen WZA en Equans eruit? Aan het woord Kristiaan Blokzijl (Manager Healthcare & Vastgoed).

Ontdek meer over onze dienstverlening
  • Assen
  • Doorlopend
  • Wilhelminaziekenhuis

Oog voor praktische uitvoerbaarheid

Oog voor de praktische uitvoerbaarheid
Blokzijl: “De praktische uitvoerbaarheid van een goed ontwerp is cruciaal om het gebouw in de toekomst op een veilige, efficiënte manier te gaan gebruiken. Voor het WZA heeft Equans de bouwplannen geoptimaliseerd op het gebied van praktische uitvoerbaarheid. Dat levert een heel prettig bouwproces op zonder verstoringen. Equans heeft een trackrecord opgebouwd in de zorg. We spreken met zorgpersoneel en patiënten: daardoor weten we wat de wensen zijn bij het in gebruik nemen van een gebouw."

WZA Assen Engie
Monteur In Ziekenhuis Amphia (1)

Healing environment

Bij Equans denken we na over de vraag: ‘hoe kunnen we een gebouw zo ontwikkelen dat de omgeving bijdraagt aan de genezing en beleving van de gebruikers?' Blokzijl: “Met andere woorden, hoe creëer je een healing environment? Equans adviseert het WZA over alle technische facetten die hierbij een rol spelen. Denk aan luchtverversing, medicinaal licht en veiligheidsmaatregelen. Maar ook aan zeer specialistische toepassingen voor het WZA.”

 

Verduurzamen

Om de juiste stappen richting duurzame zorg te zetten, denkt Equans graag mee over innovaties in het zorglandschap. Blokzijl: “Het ziekenhuis heeft de zorgkennis in huis en Equans draagt haar steentje bij op technisch vlak. Wat zijn de meest slimme keuzes voor de lange termijn van een ziekenhuis? Een routekaart wordt opgesteld om samen de juiste stappen te zetten richting een volledig aardgasvrij ziekenhuis. Die routekaart bepaalt wat voor maatregelen er genomen gaan worden op de korte en lange termijn. Voor het WZA hebben we de energiestromen geanalyseerd en in samenwerking met partners een duurzaam energieconcept opgesteld waarin we de mogelijkheden voor een gebieds-WKO in Assen-Zuid verkennen. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst.”

Meer weten?

Wil je meer weten over onze samenwerking met het Wilhelminaziekenhuis? Neem contact met ons op.

Neem contact op: