TOBROCO-GIANT groeit door in samenwerking met EQUANS

Tobroco Header

Voor de uitbreiding van productielocaties, opslag en een showroom van TOBROCO-GIANT is Equans betrokken van de eerste plannen tot realisatie en onderhoud in de komende jaren. Dit allemaal dankzij een nauwe en unieke samenwerking als buren in Oisterwijk.

 • Oisterwijk
 • 2020 - 2022
 • TOBROCO-GIANT

Equans voelt als een klein bedrijf en de lijnen zijn kort. Dit maakt dat de samenwerking goed loopt.

Toine Brock
Directeur en eigenaar

De ambitie van TOBROCO-GIANT is groeien. En het opschalen van de productie gaat snel. Zo snel, dat er behoefte is aan en nieuwe assemblagehal, ruimte voor verwerking van halffabrikaten, een experience center en opslag. Op dit moment worden hiervoor drie nieuwe gebouwen ontwikkeld. In maart is hal 7 opgeleverd, één van de nieuwe gebouwen waar assemblage en laswerkzaamheden plaats gaan vinden. Om zo efficiënter te werken en zo de productiecapaciteit te vergroten.

Marco Martinus, contractmanager van Equans, vertelt over de start: “Het begint meestal met een telefoontje. De plannen en ambities van TOBROCO-GIANT bespreekt directeur en eigenaar Toine Brock met ons. We proberen de vraag helder te krijgen, geven inzicht in de installaties en denken actief mee met de klantwensen. Over bijvoorbeeld besparingen door hergebruik van en over toekomstige opschaling. Zodat je een gebouw neerzet dat meegroeit met TOBROCO-GIANT.”

 

Bekijk de video over onze samenwerking

Digitalisering tijdens project

Vervolgens starten we met een voorlopig ontwerp. Dat de lijnen met de opdrachtgever kort zijn, blijkt bijvoorbeeld bij de ontwerpfase. Op basis van een voorlopig ontwerp tekent de klant zelf de inrichting van de hallen. Na afstemming en feedback van de klant wordt de calculatie en inkoop gestart en komen onze engineers tot een definitief ontwerp. Dit is ook beschikbaar als 3D BIM model. De klant kan hiermee het gebouw in detail beleven en beoordelen nog voordat de eerste steen gelegd is. Deze digitalisering van het volledige gebouw inclusief assets biedt bovendien efficiëntie en gemak.

Keuze voor vaste partner

Toine Brock: “Naast dat Equans onze buurman is, werken we met een heel klein team waardoor Equans voelt als een klein bedrijf en de lijnen zijn kort. Dit maakt dat de samenwerking goed loopt. Bovendien denkt Equans met ons mee en luisteren ze goed naar onze wensen.”

Realisatie

Equans verzorgt voor TOBROCO-GIANT tijdens de realisatie alle gebouwgebonden installaties, zowel elektrotechnisch als werktuigbouwkundig. Hierbij gaat het om de montage en afwerking van bekabeling,

 • gasinstallatie
 • waterinstallatie
 • ventilatie
 • verwarming
 • perslucht
 • toegangscontrole en inbraakpreventie
 • brandveiligheid
 • noodverlichting
 • sprinklerinstallaties
 • loodgieterswerk.

 

werkzaamheden tobroco hal 7

Van A tot Z

Na realisatie en testen en doorlopen van alle installaties breekt een nieuwe fase aan. Equans voert ook het onderhoud en beheer uit bij de nieuwe gebouwen. “Hiermee ontzorgen we de klant en zorgen we dat de installaties optimaal blijven functioneren zodat de productie altijd door kan gaan”, licht Marco toe. En ook denken we proactief mee met de klant over kleine werkzaamheden.  

Oplevering en tijdspad

De verwachting is dat hal 7 (ruim 5.600m2) in de zomer in gebruik wordt genomen. Vervolgens vindt de oplevering plaats van hal 8 (voor assemblage van halffabrikaten) en in het najaar een pand aan de Sprendlingenstraat in Oisterwijk dat gaat dienen als experience center, opslag en kantoor.

 

Over TOBROCO-GIANT

TOBROCO-GIANT is een mondiale speler op het gebied van compacte machines met één van de breedste portfolio’s in de industrie. Het ruime assortiment aan werktuigen zorgt ervoor dat alle werkzaamheden met één machine uitgevoerd kunnen worden. Zo ontwikkelen en produceren ze in Oisterwijk shovels, loaders, verreikers, maaiers, hefvorken en knikladers. Vervolgens gaan deze machines de hele wereld over.