Duurzame relatie met Zuyderland Medisch Centrum

  • Energiebesparing van 44%
  • CO2 reductie van 29%
Zuyderland Sittard Geleen Voorgevel Met Logo 1

Duurzame relatie helpt Equans aan contractverlenging bij Zuyderland

Zuyderland Medisch Centrum en Equans hebben de verlenging van hun duurzame samenwerking bezegeld met de ondertekening van een contract voor 10 jaar met een waarde van € 40 miljoen. Equans is verantwoordelijk voor het integrale duurzame onderhoud en beheer van de gebouwgebonden installaties voor locatie Sittard. Ook zorgt Equans voor de optimalisatie van alle systemen en verbetert ze de werking van de technische dienstverlening via een duurzaam assetmanagement systeem.

 

Lees meer over onze dienstverlening in de Healthcare
  • Sittard-Geleen
  • 2017
  • Zuyderland
Zuyderland techniek in plafond

Duurzame relatie en resultaten

De jarenlange goede samenwerking tussen Zuyderland en Equans heeft geresulteerd in deze duurzame contractverlenging. In 2008 heeft Equans de nieuwbouw van het ziekenhuis en de energiecentrale van Zuyderland in Sittard-Geleen mede gerealiseerd. Sindsdien is Equans verantwoordelijk voor de totale ontzorging, verbetering en optimalisatie van de technische installaties van deze locatie waarbij een energiebesparing van 44% en een CO₂-reductie van 29% is gerealiseerd.

Lees hier alles over hoe de energiecentrale van Zuyderland werkt

Integrale dienstverlening en inzet van innovatieve oplossingen

De contractverlenging bevat het complete onderhoud en beheer van alle technische gebouwgebonden installaties (inclusief niet-medische apparatuur zoals tilliften, brancards, rolstoelen, bedden etc.) en de werkzaamheden voor het preventief en correctief onderhoud. Dankzij de toepassing van innovaties en nieuwe ontwikkelingen is er een uitgekiend gebouwbeheersysteem geïnstalleerd dat onder andere de toegangscontrole, de beveiliging en de signalering beheert.

 

Sustainable Asset Management

In het nieuwe onderhoudscontract introduceerde Equans ook een assetmanagement systeem (Sustainable Asset Management), gebaseerd op de ISO-norm 55001. Eén integrale aanpak voor het assetmanagement die het risico management verbetert, strategische investeringsbeslissingen helpt te maken en ervoor zorgt dat de total cost of ownership (TCO) optimaal is voor de vereiste prestaties. Het inzichtelijk maken van kosten vindt plaats via een open boekhouding waardoor de TCO zo laag mogelijk gehouden wordt. Deze transparantie heeft naast de geleverde kwaliteit en kostenefficiency bovendien bijgedragen aan een versterking in de vertrouwensrelatie tussen Zuyderland en Equans.rt.

 

Ontdek meer over sustainable assetmanagement
Nieuwbouw Energiecentrale Zuyderland

Nieuwbouw laboratorium

In juni 2020 is er gestart met de nieuwbouw van het laboratorium van het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen. Equans tekende voor de technische dienstverlening. Het nieuwe labgebouw van ca. 3.900m² bevat onder meer biosafety level 2 laboratoria (BSL2 labs) en een BSL3 lab voor veilig onderzoek naar infectieziekten. De ingebruikname van het lab staat gepland voor het najaar van 2021. Equans blijft in de toekomst betrokken bij dit innovatieve project op het gebied van realisatie, beheer en onderhoud.

Bekijk de start van de bouw

Meer weten?

Benieuwd hoe we jouw bedrijfsvoering op maat verduurzamen? Neem contact via onderstaand formulier. We staan klaar om je te helpen!

Ruud Vleugels

Directeur Energy & Utility Partners

Neem contact op:

Ruud Vleugels

Directeur Energy & Utility Partners